//L’Oficina de Català presenta les noves parelles lingüístiques

L’Oficina de Català presenta les noves parelles lingüístiques

Es tracta de la 14a edició del Voluntariat per la llengua, al qual enguany s’han afegit persones de diversos països com Ucraïna, l’Equador i el Marroc

per | 2019-11-26 18:54:0726/11/2019 18:54 | 0 comentaris

El passat 20 de novembre a la tarda, l’Oficina de Català de Valls va dur a terme la presentació de la 14a edició del Voluntariat per la llengua (VxL). L’acte va comptar amb les noves parelles formades en aquest inici del curs 2019-20 i també hi van assistir la regidora d’Ensenyament i el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Valls.

El Voluntariat per la llengua (VxL) és un programa de foment de l’ús social de la llengua que va néixer el 2002 al Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) i que pretén facilitar a les persones que tenen coneixements bàsics de català la pràctica d’aquesta llengua en contextos reals de forma relaxada, per tal que es decideixin a parlar-la.

Per participar en aquest programa cal ser major d’edat, parlar en català i disposar d’una hora a la setmana per conversar amb la parella lingüística.

En aquesta edició del VxL les parelles lingüístiques estaven formades per aprenents de procedència molt diversa: Ucraïna, l’Equador, el Marroc i de diversos punts del territori espanyol, com ara Andalusia i Aragó. Com en cada sessió de presentació de parelles, es va repartir el material complementari i s’informà les parelles lingüístiques dels establiments col·laboradors de Valls que participen en aquest programa.

Tot seguit, una voluntària, procedent de Cuba i resident a Valls, la Raicelys, va compartir la seva experiència amb els assistents, tot parlant de com va aprendre català a la nostra ciutat, a través dels cursos de català del CPNL, i de la seva participació en el VxL. Segons ella, va ser una experiència molt positiva, que no només va ajudar-la a parlar en català sinó també a conèixer la nostra cultura i, en definitiva, a sentir-se una catalana més.

Per últim, els participants van ser obsequiats amb entrades per a un espectacle teatral de la temporada, gràcies a la col·laboració de la regidoria de Cultura a través de Xarxa de Cultura.

Deixa un comentari