//L’obra de teatre “Vaselina” arriba a l’escenari del Centre Cultural de Valls

L’obra de teatre “Vaselina” arriba a l’escenari del Centre Cultural de Valls

És la història dels que no han pogut pertànyer al món de l'èxit i el benestar, en un existencialisme de taverna on cada desig és un fracàs

per | 2019-11-06 10:19:0206/11/2019 10:19 | 0 comentaris

La temporada dels Teatres de Valls segueix en marxa i ho fa aquest dissabte 9 de novembre amb Vaselina, a les 21 hores al Centre Cultural Municipal. L’obra de teatre, de Gabriele di Luca, és dirigida per Sergi Belbel i protagonitzada per Lluïsa Castell, Joan Negrié, Joan Miquel Reig, Artur Busquets i Karin Barbeta. Vaselina és una obra coproduïda per Sala Trono, Teatres de Valls, Teatres de Tarragona, Teatre Bartrina de Reus, Teatre Àngel Guimerà del Vendrell i Teatre Auditori Felip Pedrell de Tortosa.

Vaselina, explica la història d’uns éssers humans derrotats, abatuts, abandonats en un racó del món que primer els va il·lusionar, després se’n va aprofitar i finalment, ridiculitzar tràgicament. És la història dels que no han pogut pertànyer al món de l’èxit i el benestar, en un existencialisme de taverna on cada desig és un fracàs. Pares desesperats i fills sense futur es veuen les cares en l’únic instant que els ha concedit la pròpia supervivència. Són víctimes i botxins de la lluita pel poder i l’amor, en una contínua anada i vinguda entre la realitat i l’absurditat, entre allò sublim i la mateixa banalitat, com un tensor entre el cel i els baixos fons, on l’única cosa que pots fer és mantenir l’equilibri.

Els Estats Units, juntament amb els països aliats, acaben de bombardejar Mèxic per destruir totes les seves plantacions de droga. Fil, un noi cínic i desil·lusionat i Charlie, un animalista convençut i defensor dels drets civils cultiven grans quantitats de marihuana al seu pis per intentar donar el gran cop de les seves vides: invertir el funcionament del mercat i exportar-la a Mèxic. A ells dos s’hi afegirà Wanda, una noia obesa i insegura i Mina, la mare de Fil, una dona frustrada que acaba de sortir d’una clínica per desintoxicar-se del vici que sempre l’ha perseguit. Tot es complica quan, després de quinze anys d’absència, torna a casa el pare de Fil i exmarit de Mina, desvetllant a tots, el seu perillós secret.

Deixa un comentari