17 C
Valls
Dilluns, Abril 6, 2020

L’Institut Narcís Oller, a punt per a la primera Vilaniuada

La Vilaniuada és un projecte col·laboratiu de georeferenciació i programació (‘geoscratching’) i tecnologia mòbil basat en el World Mobile City Project, adreçat a l’alumnat de cicle superior de primària i secundària, perquè els alumnes aprenguin a moure’s i descobrir la ciutat.

En la primera Vilaniuada, que es durà a terme el dijous 22 de febrer, hi participaran 190 alumnes, els de 3r d’ESO del mateix centre i del Col·legi Claret.

Cada grup de cinc alumnes tindrà cinc targetes de cinc punts d’interès de Valls. En cada targeta hi ha una activitat de continguts, que poden ser de caire històric, cientificotecnològic, literari, artístic i social-institucional. I a més, en cada targeta han d’escollir una activitat multimèdia entre cinc, que les han d’acabar fent totes, i que són: una foto STEAM (fotografia relacionada amb les matemàtiques, ciència, tecnologia i art), una foto ‘selfie’, una foto ‘bumerang’, una foto editada i una activitat relacionada amb el periodista Carles Capdevila (al qual, doncs, se li ret homenatge). Aquesta activitat consisteix a reflexionar sobre una frase de Carles Capdevila i representar-la en un vídeo.

Per dur a terme les proves, els alumnes se serveixen dels mòbils, i es busca així que sàpiguen fer-ne un bon ús. D’aquesta manera, l’alumne fa servir el Google Maps com a aplicació de geolocalització, un lector de codis QR per llegir els codis de les ubicacions i les activitats de contingut dels diferents punts d’interès, una aplicació de realitat augmentada per realitzar les activitats multimèdia. Altres aplicacions que l’alumne ha d’usar són Instagram per penjar les fotos, Layout per Instagram per fer collages fotogràfics, Boomerang per Instagram, PlantNet per reconèixer espècies vegetals i Snapseed d’edició d’imatges.

Subscriu-te a la nostra newsletter

perquè estiguis actualitzat amb les últimes notícies

Deixa una resposta

Introduïu el vostre comentari
Siusplau entra el teu nom aquí

Notícies relacionats

Últimes notícies

Els hotels habiliten més d’un miler de llits per a malalts de covid-19 i sanitaris al Camp de Tarragona

el Fèlix Hotel a Valls - amb capacitat per a 50 persones-. També es disposarà aviat amb places per a 20 persones en l'àrea d'influència de l'Hospital del Vendrell.

La Pobla de Mafumet organitza una caminada popular sense sortir de casa

Aquest proper diumenge i com cada any, l'Àrea d'Esports de l'Ajuntament de La Pobla de Mafumet celebrarà una...

VÍDEO | “Estem davant d’una Pasqua completament atípica”

Enguany, la producció de les tradicional mones de Pasqua per Setmana Santa es veurà fortament colpejada per la crisi del covid-19

El 84% de les pimes i autònoms pateixen la crisi del coronavirus

PIMEC Tarragona constata que prop d'un 84% de les pimes i els autònoms pateixen afectacions per la crisi derivada de la pandèmia del coronavirus

A partir d’ara ja és possible anar als horts per collir productes per a l’autoabastament

Des del Departament d’Interior es considerava que calia fixar un criteri que fes compatible la necessitat dels ciutadans d’anar a horts d’autoabastament amb les necessàries garanties de seguretat per a la salut d’aquestes persones