/, Societat/L’Institut Narcís Oller, a punt per a la primera Vilaniuada

L’Institut Narcís Oller, a punt per a la primera Vilaniuada

Es tracta d’un projecte de georeferenciació, programació i tecnologia mòbil en què participaran gairebé dos-cents alumnes

per | 2018-02-15 13:35:4715/02/2018 13:35 | 0 comentaris

La Vilaniuada és un projecte col·laboratiu de georeferenciació i programació (‘geoscratching’) i tecnologia mòbil basat en el World Mobile City Project, adreçat a l’alumnat de cicle superior de primària i secundària, perquè els alumnes aprenguin a moure’s i descobrir la ciutat.

En la primera Vilaniuada, que es durà a terme el dijous 22 de febrer, hi participaran 190 alumnes, els de 3r d’ESO del mateix centre i del Col·legi Claret.

Cada grup de cinc alumnes tindrà cinc targetes de cinc punts d’interès de Valls. En cada targeta hi ha una activitat de continguts, que poden ser de caire històric, cientificotecnològic, literari, artístic i social-institucional. I a més, en cada targeta han d’escollir una activitat multimèdia entre cinc, que les han d’acabar fent totes, i que són: una foto STEAM (fotografia relacionada amb les matemàtiques, ciència, tecnologia i art), una foto ‘selfie’, una foto ‘bumerang’, una foto editada i una activitat relacionada amb el periodista Carles Capdevila (al qual, doncs, se li ret homenatge). Aquesta activitat consisteix a reflexionar sobre una frase de Carles Capdevila i representar-la en un vídeo.

Per dur a terme les proves, els alumnes se serveixen dels mòbils, i es busca així que sàpiguen fer-ne un bon ús. D’aquesta manera, l’alumne fa servir el Google Maps com a aplicació de geolocalització, un lector de codis QR per llegir els codis de les ubicacions i les activitats de contingut dels diferents punts d’interès, una aplicació de realitat augmentada per realitzar les activitats multimèdia. Altres aplicacions que l’alumne ha d’usar són Instagram per penjar les fotos, Layout per Instagram per fer collages fotogràfics, Boomerang per Instagram, PlantNet per reconèixer espècies vegetals i Snapseed d’edició d’imatges.

Deixa un comentari