El proper dimarts 20 de febrer a les 6 de la tarda tindrà lloc, al centre cultural municipal de Valls, una nova posada en escena del projecte. La Xilofonada Poètica és un dels treballs que realitza l’escola i on s’hi destinen més recursos de tot tipus. El projecte, en el que hi participen els centres públics de primària de la ciutat, té tant un vessant musical com social, amb la voluntat d’oferir espais d’aprenentatge musical a totes les criatures i, molt especialment, aquelles que habitualment tenen poca relació amb la música, i fer-ho a través d’un projecte compartit.

La Xilofonada Poètica d’enguany parteix d’uns poemes de la M-Mercè Marçal -de qui enguany es celebra el vintè aniversari de la seva mort-, recollits en el llibre Tan petita i ja saps…, en una tria de Jaume Subirana i il·lustracions de Marta Altès. Els vuit poemes escollits han estat versionats per a cor, instrumental Orff i piano per Rosabel Bofarull, que és també la responsable del projecte. D’aquesta manera, el treball permet els alumnes treballar tant la part coral com la instrumental, amb els instruments de placa, molt habituals als centres educatius i que requereixen d’una tècnica instrumental molt senzilla. Això facilita la transformació dels nens en músics i intèrprets des del primer moment de treball.

Al concert hi participen les escoles Eugeni d’Ors, Baltasar Segú, La Candela, Eladi Homs, Enxaneta i ZER El Francolí, a més dels de l’Escola de música, amb un total de dos-cents alumnes d’entre 8 i 9 anys.