Del 19 al 26 de novembre, els ciutadans podran votar entre 35 projectes per escollir quins s’inclouen en els pressupostos municipals per al 2018. En la que és segona edició dels pressupostos participatius a Valls, el procés es presenta amb importants novetats. En primer lloc, la partida econòmica augmenta fins als 140.000 euros d’inversions, però a més els 35 projectes que se sotmetran a votació han estat presentats pels mateixos ciutadans durant el procés de participació.

A més, com a important novetat els vallencs i vallenques podran votar també en línia, en concret a través del web de l’Ajuntament de Valls i l’enllaç directe www.valls.cat/votaprojectes2018. D’aquesta manera, a més de poder votar presencialment en els diferents punts de votació que s’habilitaran, els ciutadans ho podran fer també d’una manera més còmoda. Només serà necessari registrar-se a la plataforma IdCat Mòbil (https://idcatmobil.seu.cat/)per identificar-se de manera segura, en tres passos molt senzills que es trobaran explicats a la mateixa web. Així, per registrar-se només caldrà introduir a la plataforma els números de DNI o NIE, de targeta sanitària i de mòbil i, a partir d’aquesta identificació, es rebrà immediatament un codi al telèfon indicat per poder votar amb seguretat i totes les garanties.

La plataforma de votacions en línia estarà oberta entre els diumenges 19 i el 26 de novembre, ambdós dies inclosos. Per als que prefereixin votar presencialment, ho podran fer de dilluns a divendres amb el DNI o el NIE en diferents dependències municipals, en concret, l’Oficina d’Atenció al Ciutadà, la Biblioteca Carles Cardó, Vallsgenera, el Centre Esportiu Municipal del Fornàs. A més, hi haurà dos punts de votacions mòbils, un el diumenge 19 de novembre al Centre Cultural Municipal durant la celebració de Valls Viu la Moda i l’altre el dissabte 25 de novembre al Pati coincidint amb la festa de la Jornada Gastronòmica del Calçot.

Poden votar totes les persones empadronades a Valls majors de 16 anys, que podran escollir 3 dels 35 projectes que se sotmeten a votació. Aquestes propostes són les que van presentar els ciutadans durant el procés de participació previ i que han estat validades per la comissió tècnica municipal, d’acord amb el que estableix el protocol de pressupostos participatius. Al web de l’Ajuntament es podrà trobar informació de les propostes, les característiques de cadascun dels projectes i el pressupost d’execució estimat.