14.9 C
Valls
Diumenge, Abril 5, 2020

L’economia de la demarcació continua estancada a nivell d’inversions i projectes

Aquest dijous, dia 5 de desembre, al migdia, a la sala d’actes de la Cambra de Comerç i Indústria de Valls. s’ha presentat l’Informe de conjuntura econòmica del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre corresponent al tercer trimestrede 2019.

L’anfitrió ha estat el president de la Cambra de Valls, Josep Maria Rovira, i també han intervingut Jordi Càceres, cap d’estudis de la Cambra de Tarragona, Josep Baiges, secretari general de la Cambra de Reus, i Mercedes Teruel, directora de la Càtedra per al Foment de la Innovació Empresarial.

Després d’una presentació ben didàctica per part de Teruel, el president de la Cambra de Valls, Josep Maria Rovira, a manera de síntesis va afirmar que “l’economia de la demarcació continua estancada pel nivell d’inversions i la falta de projectes”.

Segons es detalla en l’informe, el nombre de persones ocupades ha augmentat un 1,56% a la zona, el menor percentatge des de 2016.

D’altra banda, la taxa d’atur (12,21%) és superior a la del conjunt català (10,87%). En aquest col·lectiu hi ha moltes persones que deixen de ser actives, i això explica la menor taxa d’activitat de l’àrea i també el descens de l’atur.

Pel que fa al nombre d’afiliacions a la Seguretat Social ha augmentat un 3,15% en dades interanuals. La contractació laboral s’ha incrementat un 0,81%. La temporalitat ha augmentat, principalment la dels contractes inferiors a tres mesos, mentre que el nombre de contractes indefinits ha disminuït.

El nombre de societats creades ha augmentat en comparació de l’exercici anterior, però el capital escripturat ha disminuït. El nombre d’habitatges iniciats i acabats ha disminuït, ja que no hi ha prou demanda per fer-ne de nous. El crèdit bancari ha caigut un 2% el segon trimestre en dades interanuals.

El més positiu de l’estudi trimestral són les exportacions que han augmentat un 6,70% i les importacions, un 11,16%. L’activitat amb l’exterior registra uns resultats molt positius des de l’octubre de l’any anterior.

Subscriu-te a la nostra newsletter

perquè estiguis actualitzat amb les últimes notícies

Deixa una resposta

Introduïu el vostre comentari
Siusplau entra el teu nom aquí

Notícies relacionats

Últimes notícies

La Firagost de Valls manté les seves dates

De moment no hi ha previsió de suspendre o ajornar la Firagost. Foto: El Vallenc

Ajornada la Fira-Mercat del Vehicle Usat de Valls

Fira-Mercat del Vehicle Usat a Valls l'any passat. Foto: El Vallenc La VIII Fira-Mercat del Vehicle Usat i...

Neix una coalició internacional per respondre a la covid-19 en països amb recursos limitats

Es marquen com a objectiu accelerar la recerca sobre la covid-10 en aquelles àrees on el virus podria causar estralls en els ja de per si fràgils sistemes de salut i tenir un enorme impacte de salut en les poblacions vulnerables.

VÍDEO | L’altra cara dels serveis essencials: els quioscos

Els quioscos estan autoritzats a vendre diaris i revistes durant l'estat d'alarma, però el sector denuncia el descens que han patit les vendes

S’ajorna la reunió de la Taula de Coordinació de les Decennals

Imatge d'arxiu d'una reunió organitzativa de les Decennals La Taula de Coordinació de les Festes Decennals de la...