La comarca de l’Alt Camp es va acomiadar el passat mes d’agost amb un 21 persones més inscrites a les llistes de l’Oficina de Treball de la Generalitat (OTG). En aquest inici del mes d’agost, la comarca de l’Alt Camp ha registrat 2.534 persones desocupades a la llista de l’OTG.

Catalunya ha registrat un augment de l’atur registrat de 10.072 persones el mes d’agost (+2,6%), que deixa el nombre de persones en atur en 397.385. En termes interanuals, la baixada de l’atur registrat a Catalunya és de 48.055 persones (-10,8%).

Aquest és el cinquantè mes consecutiu que l’atur interanual baixa, en concret des de juliol de 2013.
El nombre de persones afiliades a la Seguretat Social ha baixat en 59.363 (-1,7%), fet que implica que ara hi ha 3.294.418 persones afiliades a Catalunya. En termes interanuals, s’ha produït un increment de 119.578 persones, que significa un augment del 3,77%.

El secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta, ha valorat el descens de l’atur afirmant que “l’augment no és atribuïble a la fin de la temporada turística”, i ha constatat que “la recuperació d’activitat i llocs de treball va acompanyada de patologies del mercat de treball”.

Josep Ginesta ha declarat: “Hi ha àmbits que s’aturen a l’agost per raons d’activitat, però revisarem si hi ha hagut empreses que han fet vacances de contractació i de cotització a la Seguretat Social a l’agost.”
“Amb la Inspecció de Treball mirarem si la contractació temporal, de molt curta durada, respon a necessitats puntuals de les empreses o s’està convertint en un sistema d’estalvi de la cotització”, ha afirmat Ginesta.

El secretari general ha subratllat que “el mes d’agost l’atur registrat acostuma a pujar, com ha succeït en passades fases expansives de l’economia, però constatem que molt de l’atur prové de persones que ha finalitzat el contracte, d’escassa durada, i probablement tornaran al setembre al mercat de treball”.