L’Ajuntament de Valls, des de la Regidoria de Mobilitat, vol implantar en els propers mesos la nova tarifa reduïda Parc&Ride per a la ciutat. Tot i així, tal com explica el regidor Francesc Anguela, “la mesura no s’implantarà fins que no hi hagi uns usuaris mínims”.

La mesura té l’objectiu de fomentar el transport públic interurbà i millorar la mobilitat de l’entorn de les estacions de transport públic.

L’Ajuntament adaptarà aparcaments per facilitar que els ciutadans de Valls que estudien o treballen fora de la ciutat puguin accedir amb facilitat al servei de transport públic interurbà. La tarifa és més econòmica que en altres zones blaves, 0,5 euros per mig dia i 1 euro per dia sencer. Aquesta modalitat d’estacionament respon a la necessitat de millorar la gestió de la mobilitat a Valls amb l’objectiu de reduir els desplaçaments de vehicle privat per incentivar així la utilització de transport públic interurbà.

La mesura s’aplicaria a les zones pròximes a l’estació d’autobús i al passeig de l’Estació, davant de l’escola Eugeni d’Ors. Aquesta mesura té un cost de tarifa més econòmic que les zones blaves.

Les persones interessades a utilitzar aquestes places d’estacionament s’han de registrar a les dependències de VIAS S.A.M., a la Muralla de Sant Antoni, 8, on cal presentar l’acreditació que es treballa o s’estudia en algunes de les poblacions connectades amb Valls amb autobús interurbà o tren. Una vegada registrades rebran una targeta identificativa per deixar-la en lloc visible a l’interior del vehicle que caldrà acompanyar del tiquet corresponent.