/, Portada Destacada/L’Ajuntament inicia la primera gran recuperació ambiental de tot el torrent del Sant Pou de Valls

L’Ajuntament inicia la primera gran recuperació ambiental de tot el torrent del Sant Pou de Valls

El projecte, que s’allargarà fins la primavera de 2019 inclou la tala i desbrossament d’espècies invasores i la revegetació amb d’altres d’autòctones

per | 2018-07-30 00:00:1330/07/2018 00:00 | 0 comentaris

L’Ajuntament de Valls ha iniciat la recuperació ambiental del torrent del Sant Pou, al llarg dels seus 1.100 metres de longitud des del seu encreuament amb la carretera N-240 i la línia de ferrocarril fins a la seva confluència amb el torrent de la Xamora, a prop del pont d’en Cabré. El Sant Pou, el més septentrional i el més natural dels tres grans torrents de Valls, destaca per la seva singularitat i valor ecològic.

Els treballs de recuperació, iniciats la setmana passada, s’allargaran fins la primavera de 2019 i representen la primera gran actuació integral de recuperació de tot un torrent. Fins ara, les actuacions ambientals als torrents s’havien concentrat en trams concrets o bé s’havien realitzat neteges i tales puntuals d’espècies invasores i d’arbres caiguts a la llera. Ara, a més de la tala, el desbrossament selectiu i tractaments herbicides selectius, el projecte inclou la revegetació amb espècies arbòries i arbustives autòctones del bosc de ribera mediterrani. Aquesta setmana, el regidor de Territori i Medi Natural, Martí Barberà, acompanyat de responsables tècnics de l’àrea, han visitat els treballs que està efectuant l’empresa Corriols i Riberes amb un pressupost de 18.100 euros IVA inclòs, finançats en gran part per la Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural de la Generalitat.

L’actuació suposarà la recuperació ambiental del torrent del Sant Pou, en un entorn que abraça una superfície de gairebé una hectàrea. Ara els treballs s’han iniciat amb l’estassada i  control d’espècies exòtiques i invasores com la canya americana i l’ailant principalment, però també d’altres com la troana, el negundo, la mèlia o les moreres. Això ha de facilitar la recuperació progressiva dels boscos d’omedes i freixenedes existents, flora autòctona dels torrents. A més s’ha previst però una revegetació amb 140 nous exemplars, entre oms, freixes i altres espècies autòctones del bosc de ribera com l’àlber o el roure i plantes arbustives com la sarga, el gatell, el saüc o el marfull. S’ha previst un manteniment acurat dels nous arbres i plantes, amb reg de suport i la reposició dels peus que no hagin sobreviscut, per garantir així una revegetació exitosa i d’uns tractaments selectius per al control de la canya i dels ailants.

Deixa un comentari