/, Política, Portada Destacada/L’Ajuntament de Valls torna a reclamar l’alliberament dels presos polítics

L’Ajuntament de Valls torna a reclamar l’alliberament dels presos polítics

per | 2017-11-27 18:34:5527/11/2017 18:34 | 0 comentaris

Una vegada més, i en la sessió plenària d’aquest dilluns, 27 de novembre, l’Ajuntament de Valls ha reclamat l’alliberament dels presos polítics. I ho ha fet amb 14 vots a favor i 3 en contra (PSC i PP).

Esquerra Republicana presentava de nou una moció per condemnar l’empresonament dels consellers del govern català, així com de Sànchez i Cuixart, i posar de manifest la gravetat de la situació política catalana.

Per la seva banda, Caballero (PP) assegurava: “Es tracta d’una moció reiterativa i, per tant, no repetiré el que ja vaig dir en les altres ocasions. Només vull posar de manifest que Amnistia Internacional ha explicat que els consellers i Sànchez i Cuixart no són presos polítics, tal com nosaltres hem dit des del primer dia.”

Asun Fernàndez, del PSC, explicava que el seu grup considera desmesurat l’empresonament, però no estan “d’acord en algun dels punts de la moció”, és per això que voten “en contra.”

Membres de l’ANC i Òmnium Cultural es trobaven a la sala de plens de l’Ajuntament i aplaudien l’aprovació de la moció.

Així, s’aproven els següents acords:

1. Rebutjar l’escalada repressiva dels darrers mesos i exigir l’excarceració immediata de tots els presos polítics que ho són malgrat haver actuat sempre pacíficament i democràtica, d’acord amb el mandat sorgit de les urnes.

2. Reclamar l’anulació de l’ordre de recerca internacional interposada cap al president Puigdemont i els consellers desplaçats a Brussel·les.

3. Expressar el ple suport al govern legítim de la Generalitat de Catalunya, encapçalat pel Molt Honorable President Carles Puigdemont i per l’Honorable Vicepresident Oriol Junqueras.

4. Expressar el ple suport a la Mesa i al Parlament de Catalunya, que s’han vist desposseïts de les seves competències per l’aplicació indigna de l’article 155 de la Constitució espanyola.

5. Exigir la fi de la judicialització de la política catalana i condemnar l’arbitrarietat i l’ús partidista amb què s’estan aplicant les lleis, pervertint la separació de poders que qualsevol estat de dret digne ha de garantir.

6. Instar la Unió Europea i la resta d’institucions internacionals a exercir una mediació política que faciliti el diàleg i la cerca d’una solució política.

7. Exigir l’aixecament immediat de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola.

8. Comunicar l’aprovació de la present moció al govern legítim de la Generalitat de Catalunya, al Parlament de Catalunya, al Congrés dels Diputats, al Senat, al Parlament Europeu, Comissió Europea i Consell d’Europa, a l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), i a tots els presos polítics encarcerats.

Deixa un comentari