//L’Ajuntament de Valls inicia la compra de Ca Padró

L’Ajuntament de Valls inicia la compra de Ca Padró

El Catàleg municipal de Béns a Protegir estableix la protecció íntegra de la façana del carrer de la Cort

per | 2019-06-14 12:13:2314/06/2019 12:13 | 0 comentaris

La Junta de Govern de l’Ajuntament de Valls ha aprovat l’inici de l’expedient d’expropiació de l’edifici històric de Ca Padró. Aquest immoble, situat al carrer de la Cort número 22, està catalogat per planejament com bé cultural d’interès local i també com a futur equipament públic d’ús cultural.
El consistori inicia l’expedient d’expropiació per adquirir l’edifici, i estableix un preu de 76.128 euros. Amb l’obertura de l’expedient comença també el procés d’avinença per intentar acordar amb la propietat el preu just de l’expropiació.
El Catàleg municipal de Béns a Protegir estableix la protecció íntegra de la façana del carrer de la Cort, especialment les obertures de pedra de la planta baixa, porta de fusta principal, baranes i lloses de balcons i òculs. També es protegeix la volumetria general i la composició de plantes, així com els arcs gòtics i les estructures medievals que es conservin.
L’origen del que avui coneixem com a Ca Padró es troba lligat a la capella del Roser, construïda entre els anys 1350 i 1355. Així, a començaments del segle XV, adossat a la capella i a l’espai que ara ocupa Ca Padró, s’hi aixecava l’Hospital de Santa Anna o Hospital Nou, que estigué en funcionament fins a la segona meitat del segle XVI. A partir del segle XVII, esdevingué la casa de la família benestant dels Bellver, emparentada posteriorment amb la família barcelonina dels Càncer, fins que a la segona meitat del segle XIX la casa va passar a mans dels Padró.

Deixa un comentari