El dilluns de Sant Jordi, 23 d’abril de 2018, es feia pública a través dels mitjans de comunicació la denúncia de la Fiscalia especialitzada en odi i discriminació envers nou docents de l’Institut El Palau de Sant Andreu de la Barca. Segons la mateixa, els dies 2 i 20 d’octubre de 2017 alguns professors del centre haurien vexat els fills de guàrdies civils per raó de la seva nacionalitat i injuriat els cossos de seguretat de l’Estat.

Els docents afirmen que els debats sorgits a les aules sobre els fets de l’1 d’octubre es van fer partint dels valors que promou i reivindica l’escola pública catalana i que l’Institut El Palau sempre ha fet seus: respecte, empatia, diversitat i esperit crític.

Des de llavors, els professors acusats s’han trobat en el focus mediàtic, on fins i tot s’han arribat a compartir les seves identitats.

Davant d’aquests fets, i en la sessió plenària d’aquest dilluns, 28 de maig, el Ple de l’Ajuntament de Valls ha aprovat per 20 vots a favor i 1 en contra (PP) la moció de suport al professorat de l’institut.

Els CDR, de nou al ple
Una vegada més, un bon nombre de membres del CDR Valls-Alt Camp han assistit al ple per reivindicar la llibertat dels presos polítics, exiliats, i en aquest cas donar suport també als professors de l’IES El Palau.

Com ja és habitual, han aixecat cartells reivindicatius durant les intervencions dels membres dels partits del PP i el PSC.