Aquest dilluns, 4 de setembre, s’ha celebrat un ple extraordinari a l’ajuntament de Valls.

L’ordre del dia comptava, en el primer punt, amb una moció presentada pels grups municipals de CiU, ERC, Compromís per Valls-ICV-EuiA, Crida per Valls-CUP i PSC-Candidatura de Progrés, de rebuig als atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils i de reconeixement a la tasca realitzada pels cossos policials i d’emergències. El representant del PP de l’Ajuntament de Valls no ha assistit al ple.

En aquest sentit Ramon Font parlava de la unitat que cal mostrar en moments així. Compromís per Valls-ICV-EUiA ha volgut mostrar la seva solidaritat amb les víctimes i també agrair la tasca dels cossos de seguretat i emergències. “Hem treballat tots junts perquè no torni a passar mai més”, explicava Font.

També parlava Rosa M. Ibarra (PSC-Candidatura de Progrés) dient que s’ha parlat molt sobre els atemptats, “uns fets terribles que ens han tocat de ben a prop”. “Creiem que havíem de deixar constància també en aquesta sala de plens del rebuig dels atemptats, i del suport a la tasca realitzada pels cossos policials i d’emergències”, ha manifestat Ibarra.

Per part de la CUP, Jordi Robert deia que l’important era la imatge d’unitat del consistori. També mostraven el seu condol i rebuig als atacs.

Jordi Cartanyà, en nom del govern, reitereva que es tracta d’una moció conjunta de tots els grups polítics presents avui al ple. Per completar el contingut de la moció Cartanyà feia reflexions del que ha passat després dels atempats. “Aquests atemptats han provocat moltes reaccions que ens han fet sentir ogullosos de la societat de què formem part; també hi ha hagut, però, mostres de xenofòbia. Hem de seguir treballant per la cohesió social i una societat tolerant i democràtica”, explicava el primer tinent d’alcalde de Valls. També tractava Cartanyà l’enrenou de mitjans i representants públics sobre l’actuació dels Mossos.

A partir de les votacions la moció ha estat aprovada per unanimitat.