//L’Ajuntament de Valls activa un nou portal web municipal de dades pioner en l’àmbit local

L’Ajuntament de Valls activa un nou portal web municipal de dades pioner en l’àmbit local

El ciutadà pot accedir a un ampli ventall d’informació del consistori i de la ciutat a través del portal dadesobertes.valls.cat

per | 2019-11-13 10:59:3113/11/2019 10:59 | 0 comentaris

L’Ajuntament de Valls posa en marxa el nou portal web Dades Obertes, que complementa al portal de Transparència i amplia els projectes de transformació digital i govern obert.

Es tracta d’un portal que permet accedir a un ampli ventall d’informació del consistori i de la ciutat amb conjunts de dades d’àmbits com pressupostos, ordenances i reglaments, endeutament municipal, càrrecs electes, subvencions, cost efectiu de serveis públics, activitats i proveïdors, cartografia, guia de carrers o dades estadístiques relatives a censos de vehicles o població.

Destaca, com a innovació tecnològica, que el portal es publicarà en una xarxa Blockchain que n’evita modificacions i en garanteix la persistència. Aquesta és una iniciativa pionera entre les administracions locals.

Amb aquest nou portal web l’Ajuntament de Valls, impulsat per la Regidoria de Transparència, Oficina d’Atenció al Ciutadà i Tecnologia de la Informació, avança en els criteris i estàndards per a la transformació digital fixats per la Direcció General d’Administració Digital de la Generalitat i en la implementació de l’administració electrònica. L’objectiu és facilitar la lliure circulació i fomentar la transparència i la participació de la ciutadania.

Deixa un comentari