La Junta de Govern ha aprovat adjudicar a l’empresa Urban Street Design les obres de construcció del parc de barres, que suposaran l’ampliació de l’skatepark de la ciutat, situat al barri del Fornàs. Aquest projecte és un dels més votats per la ciutadania en el procés de pressupostos participatius d’aquest any 2017 i permetrà dotar l’espai amb un parc de barres per a la pràctica de l’street workout. Està previst que les obres es realitzin aquest mateix any amb una inversió de 12.033 euros IVA inclòs.

L’street workout és un moviment socioesportiu que es basa a entrenar al carrer, habitualment en parcs i espais públics usant el propi cos i l’entorn, consistent en la realització d’exercicis similars als de gimnàstica artística en barres fixes i paral·leles i que gaudeix, cada vegada més, de més públic practicant. Aquest esport, nascut a Nova York als anys vuitanta, es practica habitualment de manera col·lectiva, la qual cosa permet treballar aspectes comunitaris.

Els parcs de barres són unes instal·lacions dissenyades especialment per treballar la millora de la condició física i permeten als usuaris realitzar amb autonomia les seves pròpies rutines d’exercicis. Així, el conjunt d’elements que s’instal·laran a l’skatepark de Valls inclouran barres fixes per treballar els músculs dels braços i barres de salt per millorar la coordinació, l’agilitat i l’equilibri.

Està prevista la instal·lació d’elements per a l’entrenament, tant per a practicants de nivell inicial com per als de nivells més avançats, amb una distribució que permetrà celebrar-hi esdeveniments i fins i tot competicions. Així, s’instal·laran barres paral·leles triples, escales horitzontals, 7 barres en disposició teranyina i miniparal·leles. Un cartell informatiu explicarà també què cal tenir en compte abans de practicar street workout, així com els exercicis físics que es poden realitzar al parc.

Amb el nou circuït de street workout s’ampliaria així l’àmbit d’esports urbans del Fornàs, que concentra ja l’skate i el circuit bmx en un mateix emplaçament. L’objectiu, a la vegada, és donar a conèixer entre la població més jove aquesta pràctica per diversificar encara més el conjunt de l’oferta esportiva de la ciutat. A més, d’acord amb el que preveu el Pla local de joventut, l’espai del Fornàs es consolidarà com a punt de trobada per als joves de diferents modalitats d’esports urbans.