/, Economia/L’activitat econòmica a les comarques de Tarragona creix un 3%

L’activitat econòmica a les comarques de Tarragona creix un 3%

L’estratègia empresarial es basa en el control dels costos salarials a curt termini, més que no pas en la consolidació del potencial de capital humà de l’àrea

per | 2018-02-26 13:25:1926/02/2018 13:25 | 0 comentaris

La Cambra de Comerç de Valls ha acollit la presentació de l’Informe de Conjuntura de l’Economia del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre aquest dilluns, dia 26 de febrer.

L’anàlisi de l’activitat econòmica corresponent al darrer trimestre de 2017 aporta una visió que pot resumir‐se en una recuperació important i amb previsió que el PIB augmenti al voltant del 3%. L’ocupació està augmentant, però encara no ha arribat al nivell del 2008. Al final del darrer trimestre de l’exercici el nombre d’ocupats s’ha situat en més de 10.000 persones per sota de l’any 2008.

Com a resum de l’exercici, del 2017 es poden destacar els bons resultats dels indicadors de creixement, d’ocupació i de vendes a l’exterior.

Tanmateix, l’estructura productiva de l’àrea està molt condicionada per la contractació temporal. L’estratègia empresarial es basa en el control dels costos salarials a curt termini, més que no pas en la consolidació del potencial de capital humà de l’àrea.

A aquesta realitat estructural de l’economia de la zona, al darrer trimestre s’hi ha d’afegir una incertesa notòria en la presa de decisions, atès l’escenari polític del país, que pot haver limitat el creixement potencial del PIB del període.

Deixa un comentari