/, Castells/La Vella “estrena” enguany el 4 de 9sf

La Vella “estrena” enguany el 4 de 9sf

per | 2018-08-25 22:54:1525/08/2018 22:54 | 0 comentaris

Diada que no ha deixat ningú indiferent. El Catllar ha viscut una diada de màxims i que ha deixat vuit castells de gamma extra, i que ha servit per demostrar l’estat de forma de tres de les colles punteres del món casteller.

Castellers de Vilafranca, Jove de Tarragona i Colla Vella, s’han citat per primer cop aquest cap de setmana -diumenge hi ha diada a l’Arboç, en una diada castellera que ha arrencat amb una mostra clara de suport als presos polítics i exiliats catalans i catalanes.

La Colla Vella dels Xiquets de Valls s’ha pres seriosament una diada que pràcticament sempre hi surt reforçada. Sortien de 4 de 9 amb el pilar, i el tornaven a executar aquesta temporada, tornant-lo a descarregar. Tot seguit, i després dels darrers bons assajos, apostaven per estrenar aquesta temporada el 4 de 9sf. El castell ha pujat amb certa inestabilitat fins que l’acotxadora ha decidit fer els darrers passos i, l’enxaneta l’ha coronat. El castell s’ha mantingut i s’ha descarregat. Era el primer de la temporada. En tercera ronda, i després de molts descarregats de forma consecutiva, la Vella carregava el 5 de 9 amb folre.

Si la Colla Vella ha marxat amb un bon gust de boca, també ho ha fet la Jove Xiquets de Tarragona, que marxava amb quatre castells de gamma extra descarregats. Sortia de 5 de 9f, un dels seus castells insígnia, i el descarregava. En segona ronda, portaven el 4 de 9 amb folre i pilar, castell que aconseguien descarregar per primer cop a la seva història, ampliant la seva gamma de castells. En tercera ronda, assolien el 9 de 8, i tancaven aquesta excel·lent actuació amb el pilar de 8 amb folre i manilles.

Castellers de Vilafranca també s’han apuntat al carro dels castells de gamma extra, i ho feien en segona ronda, repetint un 2 de 9 amb folre i manilles que li està donant molts resultats aquesta temporada. En primera ronda executaven perfectament el 3 de 9 amb folre i en tercera, descarregaven el 4 de 9 amb folre.

Actuació

Castellers de Vilafranca: 3de9f, 2de9fm, 4de9f, pde6
Colla Jove Xiquets de Tarragona: 5de9f, 4de9fp, 9de8, pde8fm
Colla Vella dels Xiquets de Valls: 4de9fp, 4de9sf, 5de9f(c)

Deixa un comentari