//La recuperació dels torrents de Valls arribarà a les escoles

La recuperació dels torrents de Valls arribarà a les escoles

Es pretén que els torrents s’integrin al Projecte Rius, una macroiniciativa per a la sensibilització en favor de la conservació dels rius de la península Ibèrica.

per | 2018-07-12 11:57:3612/07/2018 11:57 | 0 comentaris

El projecte de recuperació dels torrents de Valls arribarà el proper curs a totes les escoles de la ciutat. D’aquesta manera, es proposarà als centres educatius que els infants descobreixin l’entorn del torrents i les seves característiques ambientals, en una iniciativa de sensibilització ambiental a favor de la recuperació i conservació d’aquests espais fluvials tan característics i singulars de Valls. Es preveu que el projecte impulsat per la regidoria de Territori i Medi Natural arribi a les escoles la propera tardor i que hi participin més d’un miler d’alumnes que “adoptaran” i es faran seus diversos trams dels torrents, en concret els més pròxims als seus centres.

L’objectiu és generar un vincle perdurable en el temps entre els alumnes i els torrents, estimulant així la sensibilització dels més petits en favor de la conservació d’aquests espais fluvials. La proposta educativa se suma als passos que està efectuant l’Ajuntament per recuperar els torrents com a pulmó verd i espais ambientals singulars de la ciutat. En aquest sentit, en els últims anys el consistori ha desenvolupat el Pla Especial de Torrents que va agafar com a base el Document Marc sorgit d’un procés de participació ciutadana, així com la inclusió en el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) d’un espai de protecció perifluvial.

Deixa un comentari