/, Portada Destacada, Successos/La Guàrdia Civil deté a Valls a dos ciutadans paquistanesos per tràfic d’éssers humans amb fins d’explotació laboral

La Guàrdia Civil deté a Valls a dos ciutadans paquistanesos per tràfic d’éssers humans amb fins d’explotació laboral

La persona explotada havia estat captada a Itàlia amb una falsa oferta de treball a l’Estat espanyol.

per | 2018-06-22 12:57:3922/06/2018 12:57 | 0 comentaris

La Guàrdia Civil en col·laboració amb inspectors de Treball del Departament de la Seguretat Social, en el marc de l’operació “Mister Pa” desenvolupada a Tarragona, ha detingut dues persones d’origen paquistanès com a presumptes autors d’un delicte de tràfic d’éssers humans amb fins d’explotació laboral, en haver sotmès a un compatriota al treball continu en els seus comerços sense percebre cap quantitat econòmica a canvi.

La investigació va començar a primers d’abril quan la Guàrdia Civil va tenir coneixement que un ciutadà d’origen paquistanès es trobava en situació d’explotació laboral en un comerç de la localitat de Valls on treballava, havent esbrinat que aquest ciutadà en l’any 2017 es trobava en situació irregular a Itàlia, estant retingut en un centre d’internament d’estrangers. A través d’un conegut del mateix centre, va establir contacte amb una persona d’origen pakistanès resident a Espanya que deia tenir diversos negocis, oferint-li feina a casa nostra amb un contracte de treball i la falsa promesa de regularitzar la seva situació legal i laboral.

Durant el mes de març de 2017, el responsable de l’oferta de treball que disposava de diversos comerços on donava feina a compatriotes que captava, es va desplaçar fins a Itàlia per tal de captar el futur treballador, intervenint directament en el seu trasllat, mitjançant transport públic, des d’Itàlia fins a Valls. Un cop en aquesta localitat va ser allotjat en un habitatge arrendat on residia la persona de confiança de l’explotador, mantenint d’aquesta manera un dur control del treballador.

La persona captada, va ser explotada durant més de 10 mesos en diversos comerços de la localitat, amb jornades de treball maratonianes de 14 hores diàries durant els 7 dies de la setmana sense rebre a canvi cap tipus de compensació econòmica.

Per aquest motiu, al principi del present mes, es va establir un operatiu policial a fi d’explotar la informació aconseguida en la investigació, quan en col·laboració amb la Inspecció de Treball del Departament de la Seguretat Social a Tarragona, van ser inspeccionats els diferents establiments comercials el titular era la persona investigada, procedint en un d’ells, a la detenció del titular dels mateixos i de la persona de confiança com a responsables d’un presumpte delicte de tràfic d’éssers humans amb fins d’explotació laboral.

Els investigats aprofitant la situació de pobresa, embaucaven a compatriotes mitjançant contractes de treball, sufragant les despeses de desplaçament des d’origen i, un cop a Espanya els allotjaven en habitatges arrendats, on convivien amb l’explotador o amb la seva persona de confiança, en cas de que la víctima pretengués deslligar-se del treball, se li perseguia, coaccionava i amenaçava arribant fins i tot a agredir-se físicament.

Els detinguts, dos homes de 45 i 31 anys, de nacionalitat paquistanesa van ser posats a disposició del jutjat d’instrucció número 1 de Valls.

Deixa un comentari