//La Fira de Santa Úrsula a Valls adopta un caire de reivindicació

La Fira de Santa Úrsula a Valls adopta un caire de reivindicació

Ajustos horaris en el programa facilitaran la possibilitat d'assistir a la manifestació unitària a Barcelona el dissabte dia 26 d'octubre

per | 2019-10-21 18:30:1621/10/2019 18:30 | 0 comentaris

La diada castellera de Santa Úrsula del proper diumenge 27 d’octubre es vestirà de reivindicació. L’acord l’han pres aquest dilluns, dia 21 d’octubre, al migdia les dues colles dels Xiquets de Valls i l’Ajuntament. En aquest sentit, les agrupacions vallenques usaran l’altaveu que suposa Santa Úrsula per fer arribar més lluny la reivindicació contra la sentència del Procés i també contra els empresonaments de la darrera setmana. Així, la diada començarà a les 12.15 h amb dos pilars de cinc de reivindicació, que precediran l’himne nacional de Catalunya, ‘Els segadors’.

D’altra banda, els assajos programats per les dues colles vallenques al llarg dels dies de la Fira de Santa Úrsula es mantenen segons el calendari anunciat i inclòs en la graella informativa. També es desenvoluparan en la mateixa línia la resta d’activitats, majoritàriament castelleres, com la 9a Fira Castells —d’acord també amb els paradistes vinguts de diferents localitats i els promotors, la Revista Castells—, el 9è Simposi Casteller, les presentacions de llibres castellers i la trobada de col·leccionistes castellers.

El debat entre els caps de colla vallencs, inicialment previst a la plaça del Museu Casteller de Catalunya el dissabte a partir de les 18 h, retorna a l’espai i horari habituals d’altres anys, és a dir, el claustre del convent del Carme, entre les 13.15 i les 13.45 h. D’aquesta manera, colles i ajuntament volen facilitar l’assistència a la manifestació unitària convocada a Barcelona dissabte a la tarda. A la vegada i amb la mateixa finalitat, la programació de concerts al Pati el dissabte a la tarda s’endarrerirà una hora.

Els actes en què havien d’intervenir amb discursos institucionals tant l’Ajuntament de Valls com els presidents de les colles es mantenen però no comptaran amb parlaments. Seran els casos de les inauguracions oficials divendres de la Fira Castells i de l’exposició que el Museu de Valls dedica a obres de Dalí, Picasso i Miró, però també de Togores, Pruna, Domingo, Planells o Cristòfol, entre 1917 i 1936. En lloc d’inauguracions oficials, es procedirà a l’obertura directa de les activitats.

Altres entitats com el Centre de Lectura o la Colla Pessigolla han comunicat a l’Ajuntament que mantindran els actes programats però algunes hi incorporaran també el vessant reivindicatiu, que perfilaran en reunions de treball els propers dies. En canvi, l’associació El Bou ha decidit suspendre el correbous “per així donar la possibilitat de seguir mantenint actives les mobilitzacions al carrer”. Aquest col·lectiu tampoc no participarà en la cercavila del divendres. Altres entitats han de decidir en els propers dies sobre possibles canvis en els actes que organitzen.

Deixa un comentari