//La FCAC demana l’ajut estatal a la fruita seca

La FCAC demana l’ajut estatal a la fruita seca

Des que va començar la reducció dels ajuts fa 9 anys, el sector ha deixat d’ingressar 37 milions d’euros i s’han abandonat unes 5.500 hectàrees de conreu

per | 2019-07-22 17:16:2122/07/2019 17:16 | 0 comentaris

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) reclama que es restableixi l’ajut estatal al conreu de fruita seca que, unilateralment, el Ministeri d’Agricultura va decidir suprimir l’any 2017. En concret, el sector cooperatiu ha presentat esmenes a l’esborrany de Reial Decret que modifica la normativa reguladora dels ajuts directes de la PAC (Política Agrària Comuna) amb l’objectiu que es reincorpori aquest ajut, que pot arribar a 120,75 euros/hectàrea per a la pròxima campanya.

Des que va començar la reducció dels ajuts fa 9 anys, el sector ha deixat d’ingressar 37 milions d’euros i s’han abandonat unes 5.500 hectàrees de conreu, ubicades a les zones més marginals, amb menys aptituds agronòmiques i més baixos rendiments.

Aquests xifres són resultat de la decisió unilateral del Ministeri d’Agricultura de suprimir el pressupost destinat a la continuïtat de la fruita seca; a partir de 2011 els ajuts es van anar reduint, i el 2017, van deixar de fer-se efectius definitivament. La Conselleria d’Agricultura també va reduir l’ajut que responia a la mateixa finalitat l’any 2012.

Actualment, la superfície de conreu de fruita seca és d’unes 41.500 hectàrees, de les quals un 70% es troben a zones de secà.

De forma complementària a l’aportació del Ministeri, la FCAC també sol·licita al Departament d’Agricultura que restableixi la seva partida pressupostària, anàloga a la del Ministeri, per donar suport a la continuïtat d’aquests conreus de secà.

Deixa un comentari