Aquest dijous, dia 7 de setembre, a les 11 del matí la CUP s’ha concentrat davant de les 4 subdelegacions del govern espanyol a Tarragona, Barcelona, Lleida i Girona per tal d’expressar que cap amenaça, cap prohibició, ni cap suspensió no podran amb la voluntat i el compromís d’autodeterminar-se i governar-se del poble català.

Per fer-ho, han enviat una butlleta de votació al president del govern espanyol i a tot el seu govern per testimoniar el compromís amb l’autodeterminació, que s’està disposat a decidir el futur com a poble, a autodeterminar-se i a governar-se.

Marta Llorens, portaveu de la CUP a l’Ajuntament de Reus, i Laia Estrada, portaveu de la CUP a l’Ajuntament de Tarragona, han denunciat “la demofòbia de l’Estat, que no accepta les decisions legítimament aprovades al Parlament de Catalunya que, a més a més, van vinculades a l’exercici de la democràcia directa a través d’un referèndum”. Igualment, han assenyalat aquells espais de l’Estat al nostre país que representen la connivència entre els poders polític, judicial i econòmic.

Les portaveus cupaires han explicat que és el moment de l’autodeterminació i la desobediència i que les institucions i el poble català no només en tenen el dret sinó que ha de rebel·lar-se contra les sentències i els bloqueigs de l’Estat contra la democràcia.