//La Creu Roja de Tarragona ajuda a 23.000 persones

La Creu Roja de Tarragona ajuda a 23.000 persones

Cal destacar que el 75% de les famílies ateses tenen infants a càrrec. D’aquestes, 2 de cada 10 són famílies monoparentals.

per | 2020-01-10 09:07:0710/01/2020 09:07 | 0 comentaris

Un total de 23.000 persones en situació d’extrema vulnerabilitat van requerir l’ajut de la Creu Roja a Tarragona durant el 2018 i van rebre suport mitjançant lliurament d’aliments, material escolar i ajudes econòmiques. Tot i que els indicadors macroeconòmics apunten al fet que els anys de crisis han passat, aquestes dades constaten que la recuperació econòmica no ha arribat encara als sectors més vulnerables de la població.

De fet, de cada 10 persones que l’any passat van sortir de la situació de pobresa, dues tornen ara a necessitar ajuda humanitària de l’organització. Aquesta és una de les conclusions del 12è estudi de l’observatori que duu per títol “Pobresa intermitent i fragilitat social” presentat a Tarragona.

El document parteix d’una mostra de 877 persones enquestades ateses en programes per a persones en situació de vulnerabilitat de l’entitat. Les dades presentades són les resultants de la segmentació territorial de l’estudi i fan referència a les persones ateses per Creu Roja a la demarcació de Tarragona.

L’estudi posa de manifest que malgrat els resultats esperançadors que es van obtenir el 2018, la condició de les persones que han aconseguit sortir d’una situació de pobresa intermitent és extremadament fràgil. Tant és així que, en una perspectiva de 2 anys, per cada 10 persones que consoliden la seva recuperació n’hi ha 22 que tornen a recaure.

Cal destacar que el 75% de les famílies ateses tenen infants a càrrec. D’aquestes, 2 de cada 10 són famílies monoparentals.

Per altra banda, cal posar atenció en el grup de majors de 50 anys, ja que o bé es troben al final de la seva vida laboral o bé ja no formen part de la població activa, fet que els dificulta en gran mesura recuperar l’autonomia econòmica. De fet, aquest col·lectiu es troba en una clara situació de cronificació: el 67% necessiten ajuda de manera continuada.

Deixa un comentari