//La Colla Joves ret homenatge a Josep Batet i Llobera “el casteller˝

La Colla Joves ret homenatge a Josep Batet i Llobera “el casteller˝

per | 2010-07-19 00:10:1819/07/2010 00:10 | 0 comentaris

El vicepresident del Govern de la Generalitat de Catalunya, el republicà Josep-Lluís Carod-Rovira, va presidir diumenge passat, dia 18 de juliol a la tarda, l’acte d’homenatge a Josep Batet Llobera, “el casteller”, un referent de la història del món casteller i fundador dels Menestrals, actual Colla Joves Xiquets de Valls.

També han participat en l’homenatge la cap de colla de la Joves, Helena Llagostera, el president de la colla, Josep Maria Cortés, i l’ alcalde de Valls, Albert Batet, així com altres autoritats del govern.

Durant la seva intervenció, el vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha destacat el “repte” i la importància del fet que el món casteller pugui ser declarat patrimoni immaterial de la humanitat per la UNESCO el proper mes de novembre a Nairobi.

De la mateixa manera, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha posat de manifest que valors com “l’esforç, el treball, la tenacitat, la solidaritat i la regularitat” són ben presents en el fet casteller i que els castells són com una nació, “són el símbol de com la suma de petites diferències pot fer coses molt grans”.

La Colla Joves Xiquets de Valls ha col·locat en la muralla del Castell, antigament Camí del Garrifer, una placa que recorda que “en aquesta casa va néixer i hi va viure molts anys en Josep Batet i Llobera (22 de novembre de 1793-2 de setembre de 1871)”. Aquest personatge és considerat el primer cap de colla des dels inicis dels castells de Valls del 1812 al 1850, aproximadament.

Deixa un comentari