La Capella de Sant Roc de Valls ha guanya el Premi ACCA Espais i Iniciatives, entregat aquest dijous, 12 d’abril. L’encarregat de recollir-lo en la cerimònia d’entrega, que ha tingut lloc a l’auditori del MACBA a Barcelona, ha estat el vallenc Jordi Paris, director del Museu de Valls.

L’Associació Catalana de Crítics d’Art (ACCA) és una associació que agrupa professionals actius en els àmbits de la crítica, la difusió i l’estudi del fet artístic, el comissariat d’exposicions, la museologia, la docència i l’escriptura de l’art. Va ser fundada l’any 1978 i aquest any se celebren, per tant, 40 anys de la seva posada en marxa.

Trenta finalistes repartits entre les 6 categories (Espais i iniciatives, Educació, Recerca, Crítica d’art, Comissariat i Projecte artístic) han optat a un premi en aquesta nova edició. Un d’aquests, i en la categoria d’Espais i iniciatives, ha estat la Capella de Sant Roc de Valls. La llista de candidatures finalistes es va realitzar amb el suport d’una comissió designada per la junta de l’Associació Catalana de Crítics d’Art i ratificada per l’assemblea. Han format part d’aquesta comissió de selecció: Pilar Bonet, Victòria Combalia, Amanda Cuesta, Àlex Mitrani i Àlex Nogueras.