La cantautora rural vallenca Susanna Dasca acaba de tornar de la gira musical que ha realitzat en solitari i en bicicleta per diferents països. La gira ha estat gestionada per ella mateixa, i ha actuat en diferents festivals i actes relacionats amb la natura, la pagesia i l’alimentació.

El primer espai d’actuació va tenir lloc dins del festival Pachamama, ubicat a la població de Märstetten, a Suïssa. Es tracta d’un festival ubicat al mig del bosc, on es promou la connexió amb la terra, on han actuat bandes internacionals com Rising Apalachia (Estats Units), Yemadas (Portugal), Murray Kyle (Austràlia) o Pablo J (Àustria).

Posteriorment va anar fins a Alemanya, a la regió de Baden-Württemberg, on va estar uns dies, a la comunitat de Haschlahoff, col·laborant en l’organització del Festival Alegria, en què també va actuar.
Posteriorment es va dirigir a Konstanz, on va fer un concert emmarcat dins d’un acte de degustació de productes artesans catalans. L’acte va ser en un espai al centre de la ciutat on es construeixen violins de manera artesanal; es van degustar alguns dels productes que l’empresa Orliva comercialitza a Alemanya, tals com la Garro fina, la xocolata feta amb garrofes del Camp de Tarragona, i els vins naturals del Celler de Mas Tuets, del Pont d’Armentera.

Després de pedalar Suïssa passant per diversos llacs i zones d’una gran riquesa natural, va arribar a França, on es va unir a l’Ecotopia Biketour, una pedalada autogestionada que viatja amb l’objectiu de conèixer diferents projectes socials i mediambientals i col·laborar en el camí. En el marc d’aquesta pedalada va fer un concert a l’Oasis de la Serendip, al departament de la Drôme.

La cantautora valora molt positivament aquesta experiència, ja que presentar les cançons del seu nou disc en altres països ha estat molt enriquidor, ha tingut molt bona valoració per part del públic i ha estat una manera d’explicar la realitat de la pagesia i mediambiental del Camp de Tarragona en altres zones amb una climatologia ben diferent. Susanna Dasca, que ja ha tornat a Valls, està immersa en la preparació dels seus pròxims concerts en solitari al Camp de Tarragona, on seguirà presentant les cançons del seu primer disc, Cultivant la Terra, i les seves noves composicions a través de la vivència d’aquesta experiència tan intensa de viatjar amb bicicleta i guitarra.