//La biblioteca de Valls se suma a un programa de foment de la lectura infantil

La biblioteca de Valls se suma a un programa de foment de la lectura infantil

El projecte compta amb una desena de voluntaris i ja hi prenen part alumnes de l’escola Baltasar Segú en un programa que es vol estendre també a tots els centres

per | 2019-11-13 13:06:1213/11/2019 13:06 | 0 comentaris

La Biblioteca Carles Cardó de Valls s’ha convertit en punt LECXIT, un projecte de la Fundació Jaume Bofill amb el suport de l’Obra Social “la Caixa” i el departament d’Educació de la Generalitat dirigit a incrementar l’èxit educatiu dels infants a través de la lectura.

A hores d’ara el LECXIT a Valls compta ja amb una desena de voluntaris i ja hi prenen part alumnes de 9 a 12 anys de l’escola Baltasar Segú, en un programa que s’ha incorporat com a nova activitat del Pla Educatiu d’Entorn i que des de l’Ajuntament es vol estendre a altres centres educatius.

Els voluntaris acompanyen en la lectura a 10 alumnes del Baltasar Segú mitjançant una tutoria individual a la setmana que es realitza a la tarda a la Biblioteca Carles Cardó en horari extraescolar. També és clau la participació de les escoles i el professorat, amb les quals es creen ponts pedagògics, així com de les famílies que disposen de material de suport per incentivar la lectura dels infants a casa. En aquest sentit, el projecte vol establir també vincles amb l’entorn de l’escola, com entitats socials i culturals, per generar un clima favorable a l’aprenentatge i la lectura.

Les tutories es dissenyen a partir dels interessos dels nens i nenes per involucrar-los i estimular-los a llegir. D’aquesta manera, els voluntaris reben abans una formació per prepar les sessions, però també tenen marge de maniobra per adaptar les activitats als interessos de cada alumne, per tal de fer la lectura agradable i establir una relació de confiança.

 

Deixa un comentari