//La bandera estelada no onejarà al balcó de l’Ajuntament de Valls

La bandera estelada no onejarà al balcó de l’Ajuntament de Valls

per | 2011-07-19 09:54:1419/07/2011 09:54 | 0 comentaris

Arran d’un empat definit com “històric” en el Ple de l’Ajuntament de Valls celebrat divendres passat 15 de juliol al migdia, no va prosperar una moció perquè la Senyera estelada onegi l’Onze de Setembre, diada nacional, en un lloc destacat del balcó de l’Ajuntament al costat de la bandera local. Set vots favorables, set contraris i set abstencions van tombar la moció presentada pels grups municipals d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i la Candidatura d’Unitat Popular (CUP), que volien que la bandera estelada onegés al balcó de la Casa de la Vila com passa en desenes d’ajuntaments d’arreu del país.

El portaveu d’ERC, Jordi Cartanyà, va recordar que “Valls té l’honor d’haver estat en certa manera pionera en aquesta qüestió: l’Onze de Setembre del 2004, 2005 i 2006 l’estelada presidí en solitari el balcó municipal. Aquell gest de dignitat nacional plantejat en solitari pel nostre Ajuntament ara adquireix una nova i reforçada dimensió, atès que són moltes les ciutats i viles del país que l’han hissat i que hissaran l’estelada en una data de commemoració i recuperació de la memòria històrica com és l’Onze de Setembre.”

Per la seva part, el regidor del Partit Popular, Francesc Caballero, contrari a col·locar l’estelada al balcó de l’Ajuntament de Valls, recorda el contingut d’un informe que, en el seu moment, va redactar la secretària del consistori vallenc, en l’etapa de Joan Antoni Font, en què s’apuntava la “il·legalitat” de penjar l’estelada a l’Ajuntament de Valls.

El portaveu del grup municipal de la CUP, Gerard Nogués, va recordar que enguany més que mai, la senyera estelada hauria d’estar al balcó de l’Ajuntament després que més de cinc mil vallencs van votar a favor de la independència en la consulta que es féu a la capital de l’Alt Camp.

Els grups municipals de CiU i PSC van donar llibertat de vot als seus regidors. L’alcalde de Valls, Albert Batet, amb la seva abstenció, va ajudar al fet que no prosperés la moció.

Deixa un comentari