8.2 C
Valls
Dimarts, Febrer 25, 2020

JARC se sumarà a la manifestació en defensa del sector agrari a Saragossa

Tal com s’ha anunciat aquest matí, la sectorial de fruita dolça de Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya s’uneix a la manifestació convocada per UAGA-COAG i altres organitzacions agràries aragoneses, que s’iniciarà dimarts 28 de gener de 2020 a les 8 del matí amb una concentració a la Plataforma logística de Saragossa.

Amb aquest acte de protesta les organitzacions agràries demanen solucions urgents per als problemes de rendibilitat de les explotacions del camp i posar fi als abusos de poder de determinats agents de la cadena de comercialització agroalimentària, exigint que els ajuts de la PAC arribin a tots els productors professionals per garantir el manteniment d’una alimentació de qualitat i poder lluitar contra el despoblament de les zones rurals.

El Ple de COAG va anunciar que impulsaria un procés de mobilitzacions general a partir del 20 de gener en unitat d’acció davant de la profunda crisi que pateixen la majoria de sectors agrícoles i ramaders.

Entre les principals reivindicacions s’hi situa el reconeixement del caràcter estratègic del sector agrari com a productor d’aliments de qualitat, saludables i suficients; vertebrador del territori; garant d’un medi natural sostenible enfront del canvi climàtic; i fre més eficaç contra l’accelerat procés de despoblament de “l’Espanya buidada”. També reclamen la consolidació d’un model social i professional d’agricultura forta i amb futur, que garanteixi el relleu generacional, fet que reiteren que “ha de ser una qüestió d’Estat”.

D’altra banda, aquest matí també s’ha anunciat des de JARC que, en dues reunions previstes a Girona i Barcelona properament, s’exigirà a l’ACA la neteja urgent de les lleres dels rius i els boscos de ribera d’arreu del territori, és a dir, propers als rius, que solen envair les lleres. Sovint aquesta neteja no s’efectua argumentant que s’ha de protegir la fauna autòctona, però quan els rius es desborden es veu tan afectada com la població, i les activitats agràries.

Subscriu-te a la nostra newsletter

perquè estiguis actualitzat amb les últimes notícies

Deixa una resposta

Introduïu el vostre comentari
Siusplau entra el teu nom aquí

Notícies relacionats

Últimes notícies

La CGT de Catalunya convoca vaga general de 24 hores per al 8 de març

Els sindicats territorials de la CGT de Catalunya han decidit convocar vaga general de 24 hores en el ple...

L’alcaldessa de Valls anuncia que el Museu Casteller obrirà “sí o sí” aquest any 2020

“Sí o sí, el Museu Casteller de Catalunya obrirà les seves portes aquest 2020.” Així de contundent es va mostrarl’alcaldessa de Valls, Dolors Farré,...

L’IEV acull l’acte institucional dels 20 anys de l’Espai de l’Estudiant

El dijous dia 27 a partir de les 7 de la tarda se celebrarà al Pati de Sant Roc de l’IEV un acte especial...

Rescaten a un jove atrapat en una xemeneia de Valls

Un jove que volia entrar en una casa ha hagut de ser rescatat pels bombers quan aquest va quedar atrapat a l'interior d'una ximeneia Els...

Sessió de contacontes a la Biblioteca Carles Cardó

La Biblioteca Carles Cardó ha organitzat una nova sessió de contacontes. Aquest cop Jeep Gasulla serà l’encarregat d’explicar Contes a la vora del foc....