/, Portada Destacada/Iniciativa per reduir el malbaratament alimentari i incentivar donacions amb finalitats solidàries

Iniciativa per reduir el malbaratament alimentari i incentivar donacions amb finalitats solidàries

La regidoria de Via Pública i Serveis, Càritas i Creu Roja promouen el projecte Aliments Solidaris que a hores d’ara suma a 6 establiments comercials

per | 2018-07-27 10:39:5027/07/2018 10:39 | 2 comentaris

L’Ajuntament de Valls, Càritas Arxiprestal i Creu Roja han donat a conèixer la iniciativa per promoure que els establiments d’alimentació de la ciutat se sumin al projecte contra el malbaratament d’aliments i incentivar les donacions amb finalitats solidàries. La Marieta Botiga-Eco, comerç de productes d’alimentació ecològica i graneria, s’ha afegit al projecte Aliments Solidaris, amb el que ja són 6 els establiments de Valls, entre botigues i supermercats, que hi participen, en una iniciativa impulsada per les dues entitats socials i la regidoria de Via Pública i Serveis.

Es calcula que a Catalunya es malbarata un 20% dels aliments que es produeixen. La indústria alimentària, els comerços i les activitats agrícoles generen més aliments dels que s’acaben comercialitzant, bé sigui per defectes d’envasament, data de consum a punt d’expirar, sobreproducció o bé per la dificultat de preveure la demanda diària. L’Agència de Residus va quantificar que el malbaratament a Catalunya a les llars, els comerços i la restauració generen a l’any unes 262.000 tones d’aliments que no es consumeixen o, el que és el mateix, uns 35 quilos per persona/any. Només amb aquesta quantitat es podria alimentar a mig milió de persones durant un any sencer.

2 Comentaris

  1. Francesc Manresa Baró 28 Juliol 2018 en 14:49

    Si. Molt correcto i lloable. No obstante, aquestes entitats, que reparte icen alimentos, – i no hi dic amb afany de critica- pensó que haurien de Fer un esforç pero informar i indicar ala beneficiaris del servicio, que si un aliment no l,han de consumir, tinguin la delicadeza i solidarizar de comunicar-ho, per evitar que es llacin al contenedor, con está Passat.

  2. Francesc Manresa Baró 28 Juliol 2018 en 19:26

    Qualsevol iniciativa en aquest camp, es siempre molt interesant. Pero, Sense anim de tambe s’hauria de Fer campana des de aquestes mateixes entitats que, aquells alimentos que es donen, son pel seu consum. I si per qualsevol circunstancia, no es respecta, com s’ha donat el cas, ja que se n’ha tronar de llançats al contenidos, por ser motiu de denuncia. S’drreparar Fer pedagogía del qué significa la solidaridad.

Deixa un comentari