/, Portada Destacada/Gairebé 500 persones al programa Gent Gran, de Creu Roja

Gairebé 500 persones al programa Gent Gran, de Creu Roja

By |2017-08-24T18:01:15+00:0025/08/2017 19:00|0 Comments

Creu Roja Alt Camp s’enfronta diàriament a un dels problemes més sensibles i que cada cop afecta més la societat del segle XXI: la gent gran. El model de família i societat que coneixíem ha anat canviant amb el pas dels anys i és el de la gent gran un dels sectors amb més vulnerabilitat.

Des de Creu Roja Alt Camp, l’any 2015 es va implantar el Model d’Atenció a les Persones (MAP) per tal de realitzar una atenció integral de l’usuari des de tots els sectors que s’atenen a Creu Roja, i a mitjans del 2016 van iniciar el projecte Gent Gran, en què trobem diverses accions dirigides a l’usuari.

Bona part de la gent gran que s’acaba atenent des de Creu Roja forma part del Servei de Teleassistència, però a part d’atendre els usuaris del Servei de Teleassistència s’assisteix també la gent gran no en disposa.

Les visites a domicili són una d’aquestes accions. Un cop al mes, els voluntaris de Creu Roja visiten aquelles persones grans que tenen un índex de vulnerabilitat més alt. Un dels altres punts és l’acompanyament a centres sanitaris i altres gestions personals. “Hi ha molta gent que viu sola en urbanitzacions o als afores i es troben aïllats, sense accés”, explica Isabel Pérez, responsable del servei de Teleassistència de la Creu Roja Alt Camp, persona amb molts anys d’experiència en aquest sector.

Una altra activitat que es desprèn del projecte Gent Gran és el del centre de contacte. Es tracta d’un suport informatitzat on tres dies a la setmana una voluntària es posa en contacte amb els usuaris i a més, des de la central de Tarragona i Barcelona, també es posen en contacte per fer un seguiment de l’estat dels avis i àvies. “És una forma de poder estar-hi en contacte, ja que no se’ls pot anar a veure a tots.”

El programa de gent gran també proporciona productes de suport, en què s’inclouen llits articulats, grues, cadires de rodes, caminadors, agafadors per a la dutxa, alçadors de vàter, cadires de dutxa o matalassos antiescares. En total aquest 2017 s’han dut a terme 50 entregues. També dins del projecte es realitzen activitats per treballar l’autonomia personal, amb tallers o xerrades (entre altres) a diferents associacions de veïns o casals d’avis.

Creu Roja disposa d’un Centre de Dia en les seves instal·lacions de Valls.

Leave A Comment