El proper dimarts, 12 de setembre, és el darrer dia per presentar ofertes per a la instal·lació del projecte museogràfic de Món Casteller – Museu Casteller de Catalunya a Valls. Després de l’aprovació el passat 28 de juliol del plec de clàusules, es van publicar en línia.

Aquesta licitació inclou el subministrament i instal·lació dels equipaments del projecte museogràfic dissenyat pel museògraf i escenògraf Ignasi Cristià, així com les obres d’adequació per adaptar-lo a l’edifici i les corresponents als acabats d’entrega de l’edifici amb els immobles veïns. Es tracta de situar els continguts d’acord amb el projecte de Cristià dins el continent, l’exterior del qual ja és ben visible des de la mateixa plaça del Blat, el quilòmetre zero del món casteller.

El disseny
El disseny del projecte museogràfic que ara s’instal·larà és el resultat del concurs d’idees en el qual van prendre part 18 empreses i el veredicte del qual fou fet públic el gener de 2016. El jurat, integrat per especialistes externs dels àmbits del turisme, la cultura, les noves tecnologies, l’arquitectura i els castells, designava l’empresa del museògraf i escenògraf Ignasi Cristià com a guanyadora. Aquest és el projecte que, un cop enregistrades les imatges en una quinzena de places castelleres al llarg del mateix 2016 i un cop finalitzades les obres de l’edifici que s’havien iniciat l’abril de 2015, en breu es procedirà a adjudicar i instal·lar.

L’import de licitació és d’1.576.311 euros IVA inclòs i el termini d’execució dels treballs, un cop es formalitzi l’adjudicació, és de 6 mesos.

El projecte del Museu Casteller de Catalunya que s’està construint a Valls l’impulsa el consorci format per la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Tarragona, l’Ajuntament de Valls i la Coordinadora de Colles Castelleres.