/, Portada Destacada/Es treballa en la recuperació ambiental del torrent del Sant Pou

Es treballa en la recuperació ambiental del torrent del Sant Pou

Es treballa amb l’ACA per a l’acord que ha de fer possible la retirada progressiva dels col·lectors dels torrents.

per | 2018-09-08 13:10:3608/09/2018 13:10 | 0 comentaris

Actualment s’està treballant en la recuperació ambiental del torrent del Sant Pou. Aquesta és la primera gran recuperació integral d’un torrent sencer. Els treballs acabaran aquest setembre, tot i que continuaran durant l’any amb el seguiment de la vegetació autòctona que s’hi està plantant.

L’actuació suposarà la recuperació ambiental del torrent del Sant Pou, en un entorn que abraça una superfície de gairebé una hectàrea. Ara els treballs s’han iniciat amb l’estassada i control d’espècies exòtiques i invasores com la canya americana i l’ailant principalment, però també d’altres com la troana, el negundo, la mèlia o les moreres. Això ha de facilitar la recuperació progressiva dels boscos d’omedes i freixenedes existents, flora autòctona dels torrents. A més, s’ha previst una revegetació amb 140 nous exemplars, entre oms, freixes i altres espècies autòctones del bosc de ribera com l’àlber o el roure i plantes arbustives com la sarga, el gatell, el saüc o el marfull.

S’ha previst un manteniment acurat dels nous arbres i plantes, amb reg de suport i la reposició dels peus que no hagin sobreviscut, per garantir així una revegetació d’èxit, i uns tractaments selectius per al control de la canya i dels ailants. D’altra banda, es treballa amb l’ACA per a l’acord que ha de fer possible la retirada progressiva dels col·lectors dels torrents.

Aquest és un projecte important que suposarà una gran inversió i essencial per a la recuperació dels torrents. A més, hi ha el projecte de sensibilització ciutadana, que enguany arrencarà a les escoles.

Deixa un comentari