//Es debat al ple de Valls la moció sobre la sentència

Es debat al ple de Valls la moció sobre la sentència

Els grups polítics independentistes han anunciat que rebutgen les retribucions del ple en favor de la caixa de solidaritat, entre altres

per | 2019-10-14 19:21:5414/10/2019 19:21 | 0 comentaris

El punt central de l’ordre del dia ha estat la moció sobre la sentència, davant d’una sala de plens on s’han desplaçat moltes persones, que han esclatat en crits d'»independència» en alguns moments.

Marc Ayala, portaveu de JxV, ha exposat la moció, presentada per JxV, ERC-Compromís i la CUP, que ha estat impulsada a tots els municipis per l’AMI i l’ACM. Entre els acords que exposa hi ha el rebuig a la sentència del Tribunal Suprem, ja que “representa una regressió dels drets i les llibertats de la ciutadania de Catalunya”. A més, reclamen “la llibertat immediata dels presos i preses polítiques” i “l’amnistia de tots ells i elles, i de tots els exiliats i exiliades”.

El text també reitera “el compromís amb el dret a l’autodeterminació” i el “caràcter pacífic i no violent del moviment independentista català”. D’altra banda, es refereix a l’Estat espanyol perquè “respecti la legitimita de les persones escollides democràticament”, així com els acords que es derivin de les institucions catalanes. Entre altres punts, la moció expressa “l’adhesió de l’Ajuntament de Valls a totes les mobilitzacions de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem” i convida la ciutadania a particiar-hi.

Seguidament, Ayala ha anunciat que Junts per Valls rebutja les retribucions de la sessió plenària d’avui i Jordi Cartanyà ha explicat que ERC les destinarà a la caixa de solidaritat. Seguidament, Òscar Peris ha llegit una carta de Lledoners, on també s’ha recordat Lluís Companys. Per part de la CUP, Ester Huguet també ha anunciat que les retribucions dels regidors del seu grup es destinaran a la caixa de resistència.

Deixa un comentari