/, Successos/Els Agents Rurals de l’Alt Camp fan més de 1.800 actuacions a l’any

Els Agents Rurals de l’Alt Camp fan més de 1.800 actuacions a l’any

El cos dels Agents Rurals de l’Alt Camp, format per 10 agents durant el 2017, van dur a terme un total de 1.842 actuacions de què destaquen la tasca forestal, de control de caça i de protecció d’animals, entre d’altres

per | 2018-09-03 09:39:1903/09/2018 09:39 | 0 comentaris

Els Agents Rurals de l’Alt Camp, durant tot el 2017, van fer un total de 1.842 actuacions, seguint una tendència semblant a la dels darrers anys.

Desgranant una mica aquestes dades per les grans unitats d’actuacions que fan, de les de prevenció i investigació d’incendis forestals —vigilar infraestructures perilloses per risc de foc, buscar les causes del foc, vigilar l’estat de camins i bases, controls de rostolls i de permisos demanats— se’n van fer un total de 473 actuacions de les quals en la majoria dels casos al darrere hi ha la mà humana, sigui de manera voluntària o una negligència.

En la unitat de recursos forestals —control de l’activitat productiva dels boscos, seguiment de les plagues en els boscos, com la processionària del pi, o el seguiment de la flora autòctona— el 2017 es van fer 293 actuacions.

Pel que fa a la unitat de protecció dels animals, caça i pesca —control de pesca i caça, control de nucli zoològic, seguiment de danys de la fauna a l’agricultura, com el cas dels porcs senglars, o el control d’animals de risc d’extinció— se’n van fer 607 actuacions.

I quant a la unitat d’espais naturals i biodiversitat, se’n van fer un total de 293 actuacions.

Per acabar hi ha les activitats de divulgació i de sensibilització ambiental —com per exemple sessions informatives o xerrades per a escolars—, de les quals es van fer un total de 92 actuacions l’any passat.

Deixa un comentari