El tram 401 comença a lluir ple de gom a gom. Es tracta del tram en el què s’hi troben distribuïts tots els comarcans i comarcanes per viure plegats una de les diades més importants per al nostre país.

La Mulassa de Valls i les nostres colles castelleres també s’han desplaçat fins a la capital per reivindicar plegats aquest dia festiu. Fa breus instants la Colla Vella dels Xiquets de Valls oferia un espectacular 4 de 7 davant tots els comarcans i comarcanes i persones que es troben al tram 401.

El director del nostre setmanari, Francesc Fàbregas, es troba també a Barcelona. Altres personalitats de l’Alt Camp s’han desplaçat també fins a la capital per viure la jornada. Albert Batet, alcade de Valls, assegura “el dia d’avui representa una victòria del poble de Catalunya. Avui és un dia festiu, ja ho hem viscut aquest cap de setmana amb el #VallsStyle i avui és l’hora de Barcelona”. Sobre els fets transcorreguts dissabte a Valls, quan la Guardia Cívil va escorcollar el nostre setmanari, el batlle delcara que “la reacció de la ciutat va ser la millor possible. Amb alegria i lluita pacifica.

Serà a partir de les 17.14 hores quan s’encetarà la performance organitzada per l’ANC.

Actualització. 16.57 h
. Les càmeres de TV3 han entrevistat al nostre director, que formarà part avui de la manifestació que omplirà els carrers de Barcelona. A més, han estat diverses les personalitats que han volgut traslladar les seves mostres de suport a l’equip d’El Vallenc. Entre elles, el president Puigdemont i el conseller de presidència de la Generalitat,
Jordi Turull.

2017-09-11-PHOTO-00000051

Actualització. 17.00 h
. Ara mateix, Barcelona rendeix un sentit homenatge a les víctimes dels atemptats transcorreguts a la capital i a Cambrils el passat 17 d’agost. A continuació, l’Orfeo Catalana oferirà l’himne dels Segadors.

Actualització. 17.10 h. Els trams ja es troben plens de gom a gom i són Els Amics de les Arts els encarregats de donar el tret de sortida a la Diada de l’11-S d’enguany.

Actualització. 17.14 h. Moment clau en la Diada d’avui, les pancartes haurien d’encetar en breus instants el seu recorregut i són molts els catalans que comencen a posar-se les samarretes grogues. Les pancartes s’uniran a la cruïlla d’Aragó amb passeig de Gràcia.

Actualització 17.25 h. Les pancartes ja han començat el seu recorregut. Un recorregut d’uns 850 metres fins que es trobin les 4 a la cruïlla d’Aragó amb passeig de Gràcia.

Actualització. 17.30 h. Les lones segueixen avançant mentre els catalans es posen les samarretes grogues.

Actualització. 17.39 h. Catalans i catalanes segueixen gaudint de la Diada Nacional de Catalunya enmig d’un ambient molt festiu tot esperant l’arribada de les pancartes. La primera pancarta ja ha arribat a la confluència on s’han de trobar les 4.

unnamed

Actualització. 17.43 h. Queden aproximadament 150 metres perquè la pancarta arribi a l’encreuament amb passeig de Gràcia, el punt neuràlgic de la Diada festiva d’aquest 11-S.

Actualització. 17.50 h. En la confluència de les quatre lones continuaran les actuacions musicals i els parlaments de clausura de la Diada Nacional de Catalunya 2017.

Actualizació. 17.55 h. S’espera l’arribada de la darrera lona procedent de la banda del mar per tal que les quatre pancartes s’uneixin en aquesta cruïlla neuràlgica de l’11-S. Concretament, es tracta de la pancarta que diu “Pau i Llibertat”.

Actualització. 18.00 h. Els primers participants de l’Alt Camp en aquesta Diada es comencen a traslladar ja cap als autobusos, que tornaran cap a Valls a les 18.30 hores.

Actualització. 18.03 h. Es troben les quatre pancartes. Una impressionant estelada ha confluït amb la pancarta que plasma l’urna i la frase “referèndum és democràcia” esperant que continuï la festa a Plaça Catalunya.

Actualització. 18.05 h. “Catalans i catalanes ho hem tornat a fer” clama Quim Masferrer. “D’aquí 20 dies sortirem al carrer en forma de República”, assegura.

Actualització. 18.10 h. Jordi Sánchez, president de l’ANC: “aquesta i cap altra és l’actitud i la vitalitat que ens fa guanyadors com a societat i país. Amb aquesta actitud no poden ni fiscals, ni jutges ni Guàrdies Cívils. Avui és una diada de festa i celebració. Estem convocats al Referèndum d’autodeterminació del poble de Catalunya”.

De fons, catalans i catalanes canten al so “on estan les papeletes”, en referència als fets transcorreguts dissabte a El Vallenc.

Actualització. 18.20 h. Sánchez torna a fer referència als fets d’El Vallenc. “A tots aquells que busquen desesperadament les urnes i les paperetes, us hem de dir que sabem des de l’Assemblea on estan i on les podeu trobar. I ho sabem del cert. Escolteu bé, us ho direm una vegada i no més: aneu l’1 d’octubre a qualsevol col·legi electoral i trobareu les urnes plenes de vots.

El president de l’ANC afirma també que han sortit al carrer un milió de persones i demana “la solidaritat de la societat espanyola que és democràta”.

unnamed

Actualització. 18.24 h. Comcença l’actuació de Pep Poblet, amb “Que tinguem sort”.

Actualització. 18.33 h. Fins ara, ha ofert un discurs Ahmed Galai, premi Nobel de la Pau 2015, tot defensant que la voluntat de votar és legítima i legal. Galai acaba el seu discurs en català: “amics catalans, el referèndum és democràcia. Visca Catalunya!”.

2017-09-11-PHOTO-00000120

Actualització. 18.40 h.Neus Llovera, presidenta de l’AMI, clou el seu discurs fent una crida a la participació i assegurant que “les imatges de la Guàrdia Civil registrant impremptes i diaris no les volem veure més”.

Actualització. 18.45 h. Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural, aixeca una papereta i crida: “que ho vegi tot Catalunya, que ho vegi el món sencer. Val tant per els votants del sí com els votants del no. Perquè votar mai ha sigut un delicte”.unnamed

unnamed

Actualització. 18.55 h. Ara mateix, actua l’Elèctrica Dharma. Mentrestant, la majoria de gent es desplaça cap a Plaça Catalunya. D’altres baixen cap als concerts que es faran a l’Arc de Triomf.

unnamed

Actualització 19.00 h. Jordi Sánchez, president de l’ANC: “la diada ja s’acaba, però la feina continua. Tot el que hem fet des del 2012 fins avui té sentit si l’1 d’octubre omplim les urnes”.

Actualització 19.01 h. S’aixequen les quatre pancartes en unes urnes en les que hi posa: Hola Nou País, Hola Europa, Hola República i Hola Món. La festa clou de la millor manera, amb crits d’independència, confeti i els Amics de les Arts.

unnamed

Actualització. 19.10 h. La festa acaba. La guàrdia urbana contabilitza en un milió els participants en aquesta multitudinaria i espectacular diada.

Puigdemont declara davant els medis: “són a temps de reflexionar, que mirin el que ha passat avui a Catalunya. Una diada festiva i totalment normalitzada. Una normalització que caracteritza el referèndum. Em temo que no serà possible, però fins al darrer minut estem oberts al diàleg amb Espanya, per veure com podem aconseguir que els catalans votin”.