/, Castells, Portada Destacada/Els Xiquets de Valls representaran a Catalunya als Estats Units

Els Xiquets de Valls representaran a Catalunya als Estats Units

Un total de 360 castellers de la Colla Vella i de la Colla Joves actuarà durant tres dies al Smithsonian Folklife Festival de Washington

per | 2018-07-03 10:01:4103/07/2018 10:01 | 0 comentaris

Colla Vella i Colla Joves participaran al Smitsonian Folklife Festival, el festival de cultura tradicional més important del món, que té lloc a la ciutat de Washington (Estats Units).

Un total de 360 castellers (190 de la Joves i 170 de la Colla Vella) actuaran durant els dies 6, 7 i 8 de juliol per ensenyar els castells per primer cop a la capital nord-americana. Ja fa alguns dies que representants de les dues colles van marxar a Washington per dur a terme tallers i xerrades de castells per als visitants del Festival.

El Smithsonian Folklife Festival, creat el 1967, està organitzat pel Smithsonian Center for Folklife and Cultural Heritage, el centre de recerca i estudi de cultura popular i tradicional del Smithsonian Institution. A banda, Smithsonian és el centre de recerca més gran del món, depenent del Govern federal dels Estats Units.

Catalunya és, juntament amb Armènia, un dels dos països convidats a l’edició d’aquest any del Festival. L’organització i la Generalitat de Catalunya van decidir convidar les dues colles dels Xiquets de Valls com a representants del fet casteller pel paper històric preponderant que Valls ha tingut com a bressol casteller. A més a més, també hi seran presents altres mostres típiques de la cultura catalana.

Deixa un comentari