//Els vehicles pesants no podran circular per la N-240 entre Montblanc i Les Borges Blanques

Els vehicles pesants no podran circular per la N-240 entre Montblanc i Les Borges Blanques

La resolució entrarà en vigor un cop es publiqui al DOGC i resultin efectives les bonificacions corresponents que s’apliquin als trams de les autopistes AP-7 i AP-2

per | 2018-07-04 12:57:0204/07/2018 12:57 | 0 comentaris

El Servei Català de Trànsit (SCT) ha posat en marxa els tràmits per restringir la circulació de vehicles pesants a diversos trams de l’N-340 i a l’N-240 a les demarcacions de Barcelona, Tarragona i Lleida. L’objectiu d’aquestes restriccions és contribuir a reduir la sinistralitat en aquestes carreteres i millorar la mobilitat, si més no, fins que les característiques de les infraestructures assoleixin una major seguretat i fluïdesa viària.

Les carreteres de N-240, entre les Borges Blanques i Montblanc, i les de N-340 en el tram comprès entre Alcanar i l’Hospitalet de l’Infant i entre Altafulla i Vilafranca del Penedès, registren un volum elevat de vehicles pesants i comparativament una sinistralitat notablement més elevada que els seus recorreguts paral·lels per les autopistes AP-2 i AP-7, respectivament, les quals constitueixen una alternativa de més capacitat i millor traçat.

En concret, la proposta de resolució estableix la restricció de vehicles o conjunts de vehicles de transport de mercaderies de 4 o més eixos (iguals o superiors a 26 tones de MMA o MMC) en la N-240 des del punt quilomètric 69 a les Borges Blanques fins al punt quilomètric 36,5 a Montblanc. Els vehicles afectats per aquesta restricció podran utilitzar com a itinerari preferent el delimitat per l’AP-2/E-90, entre les sortides número 7, a les Borges Blanques, i número 10, al Pla de Santa Maria.

Deixa un comentari