/, Portada Destacada/Els tècnics municipals confirmen manca de danys en els arcs medievals del Museu Casteller

Els tècnics municipals confirmen manca de danys en els arcs medievals del Museu Casteller

Els tècnics municipals confirmen que la caiguda d’un pilar a prop de l’equipament museuístic no havia afectat l’estructura dels arcs medievals apuntats

per | 2018-09-07 12:30:1307/09/2018 12:30 | 0 comentaris

Aquest dia 7 de setembre al migdia s’han iniciat els treballs per garantir l’estabilitat de la zona dels arcs medievals situats a prop del Museu Casteller de Catalunya a la plaça del Blat. En aquest sentit, els tècnics municipals han confirmat que la caiguda el vespre abans d’un pilar situat en aquest espai no havia afectat l’estructura dels arcs.

Les obres que han començat de forma immediata tenen per objectiu evitar nous despreniments i a la vegada assegurar l’estabilitat dels arcs fins l’execució, en una fase posterior, dels treballs previstos per a la seva recuperació patrimonial completa.

Recordem que es tracta de dos arcs medievals apuntats, sobreposats un sobre l’altre, que es troben a la plaça situada davant del Museu Casteller, però situats a distància de la façana d’aquest equipament. La caiguda del pilar tampoc va afectar l’edifici del museu i només va danyar part d’una tanca que delimitava l’espai on es troben els arcs. El pilar caigut, de petites dimensions, formava part de les restes de l’enderrocament executat en la fase d’esponjament de la zona per obtenir el solar per al Museu Casteller. Aquestes restes es van conservar perquè contribuïen a la subjecció dels arcs.

L’Ajuntament de Valls ja havia previst recuperar patrimonialment aquests arcs medievals d’acord amb les indicacions de la Comissió de Patrimoni i del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Deixa un comentari