//Els realismes d’entreguerres arriben al Museu de Valls

Els realismes d’entreguerres arriben al Museu de Valls

Aquesta mostra s’ha estrenat a Sitges, on ha tingut un gran èxit, i després de Valls anirà al Museu de la Garrotxa

per | 2019-10-22 13:29:2622/10/2019 13:29 | 0 comentaris

Del 25 d’octubre al 19 de gener, les dues plantes del Museu de Valls acolliran una important exposició: “Realisme(s) a Catalunya. (1917-1936). Del Picasso clàssic al Dalí surrealista.” Aquesta mostra s’ha estrenat a Sitges, on ha tingut un gran èxit, i després de Valls anirà al Museu de la Garrotxa. Però de les tres, la de Valls és la més extensa, amb un total de 54 obres.

L’exposició reuneix les millors obres de l’època d’entreguerres, signades per Enric Cristòfol Ricart, Joan Serra, Alfred Sisquella, Julián Castedo, Ramon de Capmany, Josep Mompou, Feliu Elias, Josep de Togores, Francesc Domingo, Apel·les Fenosa, Pere Pruna, Ángeles Sanyos, Ramon Casilda, Remedios Varo, Antoni Garcia, Leandre Cristòfol i Artur. El director del Museu de Valls, Jordi París, assegura que el recull d’obres és fruit dels tres museus esmentats i la Xarxa de Museus d’Art de Catalunya. L’exposició està comissariada per Mariona Seguranyes.

L’exposició mostra com el retorn al realisme i el classicisme va influir en els artistes catalans. Així, l’exposició relata les trobades i desencontres dels creadors en un marc de grans transformacions socials i polítiques, com l’avançada de la Primer Guerra Mundial, la Revolució Russa o la crisi del Govern espanyol, mentre a Catalunya moria el president de la Mancomunitat de Catalunya, Enric Prat de la Riba.

Deixa un comentari