//Els primers calçots de la temporada

Els primers calçots de la temporada

La IGP Calçot de Valls acull una cinquantena de cultivadors de cebes

per | 2017-11-12 16:00:1712/11/2017 16:00 | 0 comentaris

Els primers calçots tendres de la temporada de calçotades 2017-2018 són ja en alguns dels restaurants de l’àrea de Valls. Amb ells s’obre la pretemporada de calçotades, que es perllongarà fins al mes d’abril del proper any.

Tot indica que serà una temporada amb calçots excel·lents, tant en quantitat com qualitat i sanitat.

Els camps de calçots ja presenten un aspecte molt atractiu, de calçots que aniran venint en diverses remeses, segons les dates en què varen ésser plantats.

L’últim diumenge del mes de gener, dia 28, se celebrarà a Valls, ciutat d’origen de la calçotada, la Gran Festa de la Calçotada 2018, i que representarà el pòrtic de la plena temporada de calçotades.

Segons la Cambra de Comerç de Valls, la Indicació Geogràfica Protegida Calçot de Valls, que acull una cinquantena de productors de calçots (amb etiqueta) de quatre comarques: Alt Camp, Baix Camp, Tarragonès i Baix Penedès, aquesta temporada, es preveuen collir entre 12 i 13 milions de calçots, i la resta de productors no inscrits a la IGP Calçot de Valls poden collir-ne uns 60 milions més, encara que no estan enregistrats. En total més de 70 milions de calçots, una producció important per a la temporada que comença.

Deixa un comentari