10.8 C
Valls
Dissabte, Abril 4, 2020

Els més petits enceten el Carnaval vallenc

Aquesta tarda els carrers de Valls s’han omplert de disfresses amb motiu de la rua infantil de Carnaval, organitzada des del Centre Cívic. Un gran nombre de nens i nenes, així com familiars i veïnat de la ciutat, s’han aplegat a la plaça del Titit des d’abans de dos quarts de 6, hora en què donava el tret de sortida la rua. Entre una bona varietat de disfresses per a tots els gustos, han destacat les de caràcter reivindicatiu, relacionades amb l’emergència climàtica.

Una de les novetats que han marcat aquesta rua infantil ha estat que l’encapçalava la Reina Carnestoltes en comptes del Rei. Des de la regidoria d’Acció Cívica i Joventut, Laia Castells destacava que aquest canvi té l’objectiu de “donar més presència a les dones en l’imaginari festiu infantil”.

Després de rebre la Reina i els ambaixadors a la plaça del Titit, els quals han repartit a tothom màscares per a l’ocasió, la rua ha arrencat al ritme de la xaranga Pujats de To. Prèviament, un petit castell de focs d’inici ha sorprès tots els assistents. La rua ha desfilat pels carrers Xiquets de Valls, Avenir, Germans Sant Gabriel i Jaume Mercadé, fins a arribar a la plaça del Pati pels volts de les 6 de la tarda. Allà ha tingut lloc la desfilada dels participants al concurs de disfresses, que havien de complir el requisit de portar vestimenta de creació pròpia. Tot seguit, s’ha dut a terme el lliurament de premis.

Cal destacar que aquest any la rua infantil ha estat sense confeti, amb la voluntat de reduir l’impacte ecològic de la rua i conscienciar sobre la necessitat d’adoptar mesures contra el canvi climàtic, com va apuntar Xavier Salat, regidor de Sostenibilitat, Serveis Ambientals i Medi Natural.

La Reina Carnestoltes ha encapçalat la rua infantil. Foto: J.S.S.

Subscriu-te a la nostra newsletter

perquè estiguis actualitzat amb les últimes notícies

Deixa una resposta

Introduïu el vostre comentari
Siusplau entra el teu nom aquí

Notícies relacionats

Últimes notícies

La Diputació de Tarragona desinfecta espais públics de 79 municipis petits per evitar la propagació del coronavirus

Equip de desinfecció La Diputació de Tarragona ha iniciat aquesta setmana les tasques...

La URV alerta dels riscos del teletreball amb internet per a la privadesa personal i laboral

'investigador del departament d'Enginyeria Informàtica i Matemàtiques de la URV, Jordi Castellà, reconeix que és molt difícil garantir la seguretat al 100%, però recomana connectar-se amb un escriptori remot des de l'ordinador a un servidor segur per tal de separar la documentació laboral de la personal.

“Una vida mejor” de DANSPXL rep la desena selecció internacional

La peça, codirigida per Marta Arjona i Mei Casabona, és peculiar i ha rebut una bona acollida a diferents festivals perquè utilitza el format del videodansa documental.

Vídeo emotiu del personal i residents de la Residència Alba de Valls

La Residència Alba de Valls ha realitzat un vídeo per poder mostrar als familiars dels residents que...

El Pla de Santa Maria ha preparat un vermut musical als balcons pel 5 d’abril

Diumenge els balcons del Pla celebraran un vermut musical. Foto: El Vallenc De totes les mesures que...