Des d’aquest dijous, 5 de setembre, Alcover ja està immersa en la Fira de Bandolers, una fira que enguany arriba a la quinzena edició. Per aquest motiu, enguany serà un certamen especial d’aniversari amb algunes novetats conegudes i altres que, per motiu de mantenir la sorpresa, no es coneixeran fins a darrera hora.

Fa uns minuts s’ha fet l’acte inaugural de la fira. Una de les novetats d’enguany és precisament avançar la inauguració un dia, en comptes de fer-la el divendres s’ha fet el dia abans. A les 7 de la tarda a Ca Cosme hi ha hagut la conferència inaugural a càrrec d’Agustí Alcoberro, sobre “El bandolerisme català dels segles XVI i XVII”. Després a l’entrada de Ca Cosme s’ha fet de presentació de l’etiqueta de la cervesa Rosita de la Fira. Després el tast de la cervesa amb avellanes torrades, i tot amenitzat per l’actuació musical del grup alcoverenc All Covers.
A partir d’ara i fins diumenge, més de 50 actes bandolers i un recinte firal de 20.000 metres quadrats, dels quals 5.000 seran del mercat d’oficis i parades tradicionals.

Novetats
A part de la novetat del canvi del dia de la inauguració, una d’elles es viurà el divendres a la tarda, en què petits i grans gaudiran d’una cercavila acompanyats per la Colla Gegantera d’Alcover, amb el gegant bandoler Pere Voltor des de la sortida de l’escola fins a l’Església Vella, amb alguna sorpresa més. Seguidament hi haurà berenar, actuació musical i taller de pintar cares.

Una altra novetat important és que es recupera l’espectacle de petit format amb quatre espais definits com el cor de la fira on es representaran quatre dels millors esquetxos teatrals que s’han viscut al llarg d’aquests quinze anys. Al llarg del cap de setmana es podran veure representats en diferents passis i acompanyats sempre per un entremès de música tradicional. Els visitants podran sentir l’essència del teatre de carrer més a prop que mai.

Una altra novetat és que enguany hi haurà una zona dedicada als més petits on podran veure i tocar animals de corral, el “Corral Bandoler”, que estarà ubicat a la plaça Lluís Companys.

Per acabar cal destacar també com a novetat que a la plaça del Portal, on s’ubiquen el Punt d’Informació i Alcover Ràdio, s’hi habilitarà una exposició fotogràfica per reviure a través de les millors imatges els quinze anys de la Fira.

Consulteu la programació de la Fira de Bandolers