El Setmanari El Vallenc està rebent, des d’ahir -dissabte 9 de setembre- milers de mostres de suport d’arreu del país, així com des de diferents punts de l’Estat Espanyol, de zones com Euskadi, Galícia o Cantàbria, i també de l’estranger, amb missatges tan contundents com el del creador de Wikileaks, Julian Assange, titllant l’actuació de la Guàrdia Civil a la nostra redacció “d’indignant”.

A Catalunya, han estat milers els missatges de suport rebuts, començant pel del President de la Generalitat Carles Puigdemont que feia el següent tuit: “El meu suport a El Vallenc per una operació que no busca paperetes, busca brega. Omplir serenament la diada i les urnes, la millor resposta”. Carme Forcadell, presidenta del Parlament, també feia arribar el seu màxim suport: “Tot el suport a El Vallenc. Ni intimidacions ni amenaces ens podran treure el somriure.” L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, també es va mostrar en contra de l’actuació de la Guàrdia Civil, amb el següent comentari al seu compte de Twitter.
“Registrar impremtes i redaccions de diari “en nom de la democràcia” és un escàndol democràtic. Tot el suport El Vallenc”.
Oriol Junqueras, vicepresident de la Generalitat feia el següent tuit: “La Guàrdia Civil registrant un mitjà de comunicació, símbol màxim de la llibertat d’expressió i pensament. Malgrat tot, la força de la democràcia ens farà superar tots els obstacles. Seguim!”

Des del País Basc, persones com Juan Jose Ibarretxe, o Ornaldo Otegi també mostraven el seu màxim suport amb missatges com “Hoy más que nunca esty con Catalunya. Excepcional no es ejercer la democracia sino impedirla. Aurrera Catalunya”.

Representats polítics de diferents partits tant nacionals com locals, directors de múltiples mitjans de comunicació, el Col·legi de Periodistes, La Federació d’Associacions d’Editors de Premsa, Revistes i Mitjans Digitals aglutina les associacions, l’APPEC, associacions, entitats, i ciutadans d’arreu del país i de l’Estat Espanyol mostraven tant a Twitter com a Facebook el seu suport incondicional cap al nostre setmanari després que la Guàrdia Civil entrés a la nostra redacció buscant informació relacionada sobre el referèndum de l’1 d’octubre.

De fora Catalunya, polítics espanyols com Pablo Echenique (Podemos), també mostraven el seu malestar per una situació excepcional i sense precedents a Catalunya. La Guardia Civil está para perseguir corruptos y terroristas. Rajoy prefiere que persiga tuiteros y peligrosas papeletas en El Vallenc.” També de Podemos, Iñigo Errejón deixava el següent missatge a xarxes socials: “Necesitamos a las fuerzas de seguridad persiguiendo corruptos y defraudadores, no registrando periódicos e imprentas. A més, premsa internacional també es va fer ressò de la notícia, com és el cas del Washington Post, que publicava ahir una notícia dels fets a Valls.

Des que la Guàrdia Civil va entrar a la redacció d’El Vallenc, i gràcies a la mobilització de la societat civil catalana així com del ressó mediàtic que va agafar el registre a la seu del setmanari, El Vallenc va ser tendència a Twitter, on tant a Catalunya com a Espanya se situaven en les primeres posicions, amb decenes de milers de missatges.