/, Política, Portada/El PSC denuncia la bretxa salarial entre homes i dones a la demarcació

El PSC denuncia la bretxa salarial entre homes i dones a la demarcació

La mitjana salarial dels homes a la demarcació de Tarragona és de 27.447 euros anuals bruts mentre que les dones tan sols perceben de mitjana 20.324 euros l’any

per | 2018-02-10 11:16:3110/02/2018 11:16 | 0 comentaris

La diputada socialista, Rosa Maria Ibarra, ha denunciat aquest dijous que la bretxa salarial (és a dir, la diferència de la mitjana salarial real entre homes i de les dones) a les comarques tarragonines “és de 7.123 euros anuals. Un autèntic escàndol que ens recorda la discriminació que patim les dones a la nostra societat.”

En concret, segons les darreres dades oficials, la mitjana salarial dels homes a la demarcació de Tarragona és de 27.447 euros anuals bruts mentre que les dones tan sols perceben de mitjana 20.324 euros l’any. Aquesta discriminació també afecta la determinació i quantia econòmica de les pensions que reben les dones al final de la seva vida laboral.

“Els i les socialistes denunciem aquesta situació de clara i flagrant discriminació que patim les dones (que afecta no tan sols els salaris sinó també l’accés a un lloc de treball, la modalitat de contractació, manca de mesures reals per conciliar, etc.) i proposarem mesures reals per assolir la igualtat laboral. Mesures tant al Parlament de Catalunya com al Congrés dels Diputats”, ha explicat la diputada vallenca.

Deixa un comentari