//El personal del centre El Guaret denuncia retards en els pagaments

El personal del centre El Guaret denuncia retards en els pagaments

Els professionals denuncien públicament una situació que fa mesos que pateixen i que suposa una greu vulneració dels seus drets laborals

per | 2019-01-08 10:17:3108/01/2019 10:17 | 0 comentaris

L’equip de professionals del CREI El Guaret de Valls, a través dels seus delegats de CGT als centres del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre, mostren el seu malestar per la irregularitat que estan patint en el cobrament de les nòmines, que, des del mes de setembre, es dona de manera continuada.

La Fundació Privada Resilis, una de les empreses més grans del tercer sector i membre del conglomerat d’entitats Plataforma Educativa , gestiona multitud de recursos per a joves tutelats arreu de Catalunya, sobretot a les comarques de Girona, Tarragona i Terres de l’Ebre.

L’entitat, que gestiona gairebé en exclusivitat tots els centres d’educació intensiva de Catalunya i que en els últims anys ha anat obrint nous recursos i guanyant diferents concursos púbics per aconseguir la gestió de diferents serveis, des de fa una mesos no pot fer front a les nòmines dels i les treballadores.

La Fundació al·lega que les tensions de tresoreria es deuen al fet que la Generalitat no abona la totalitat de les factures presentades. Tanmateix, segons fonts consultades pels mateixos treballadors, la Fundació Resilis és l’única que actualment no compleix amb les seves obligacions salarials.

Els treballadors, en un comunicat dirigit a l’entitat, posen de manifest el seu malestar i qualifiquen la situació d’insostenible i inadmissible. Consideren que l’entitat no fa prou per resoldre aquesta situació i, fins que no ho faci de manera efectiva i definitiva, han anunciat un seguit de mesures de protesta que van des de la denúncia al Síndic de Greuges a mesures concretes que afecten l’entrega de documentació i la realització d’activitats extraordinàries fora del seu horari laboral.

Deixa un comentari