Aquest dissabte, dia 11 de novembre, a la plaça del Pati de Valls s’està celebrant la cinquena Trobada de Vehicles i Voluntaris de Protecció Civil i els tallers de CRP que organitza anualment l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Valls, oberts a tothom.

Des de les deu del matí, a la plaça del Pati es tornen a veure vehicles d’emergència de diferents àmbits. Enguany, i com a novetat, es compta amb la presència dels membres fundadors i voluntaris del Projecte Andrea, que es dediquen a formar tothom en les tècniques de la reanimació cardiopulmonar (RCP) i sense DEA per intentar entre tots que, amb una ràpida actuació, es puguin salvar moltes més vides en cas d’aturada cardíaca.

Els tallers compten amb la presència del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM), amb material per als assistents i ambulàncies, entre d’altres. A més, totes les persones que passen per la plaça del Pati poden provar les senzilles tècniques per ajudar a salvar vides. L’empresa d’ambulàncies EGARA, que treballa a la comarca de l’Alt Camp, també ha cedit vehicles per a aquest jornada festiva.

D’altra banda, l’AVPC de Valls també aprofita per presentar el vehicle de què disposa i que ja ha treballat a la nostra ciutat, un vehicle tipus pick up que està preparat per actuar en diferents terrenys i situacions en què sigui requerit, com és el cas dels passats episodis de pluja i esclafit, en què 16 voluntaris/ies van estar ajudant a la nostra ciutat per recuperar la normalitat el més aviat possible.