La nova edició del Parc de Nadal de Valls es dedicarà a la temàtica dels jocs populars. Per a la seva preparació aquesta setmana set escoles i dotze entitats han iniciat la recollida de materials reutilitzables, que es perllongarà fins al dia 5 de desembre. El recinte nadalenc s’ubicarà al pati de l’Escola Enxaneta i disposarà al costat mateix de l’aparcament del Carme.

El Parc de Nadal 2017-18 de Valls tindrà els jocs populars com a eix temàtic i conductor. D’aquesta manera, les dotze entitats participants han plantejat vuit tallers basats en el desenvolupament de les habilitats creatives i dues ludoteques, una d’elles especialitzada en el vessant musical. Temàticament, un dels tallers s’ambientarà en el món del teatre, un altre en el dels castells i un tercer en el patrimoni festiu local.

Els jocs que es prepararan i en què es podrà participar són el dels palets, el del bolig, el de les anelles, el de les dames, el disc de Newton, el tres en ratlla, les bitlles catalanes i el dels cavallets. Així mateix, tres tallers s’han ideat per a nenes i nens a patir dels tres anys, tres més des dels quatre anys, dos des dels cinc i un altre des dels sis.

Les dotze entitats participants són Cel Rogent-Educació Ambiental, que coordina els continguts, l’Associació Verge de la Candela, l’Agrupament Escolta Verge de la Candela, l’Associació Porta Oberta, l’Associació Trèvol, la Colla Joves Xiquets de Valls, el cor Koré de l’associació coral Suite Cor, la Coral infantil Cors Alegres, l’Esplai Esquirols, Teatralitzat i la Unió Anelles de la Flama, així com la companyia Passabarret, que instal·larà els seus jocs d’habilitats circenses.

Enguany el Parc de Nadal obrirà mitja hora més tard cada matí, a les 10.30 h, espai temporal que guanyarà pel migdia, ja que romandrà actiu fins a les 13.30 h. A les tardes l’horari serà de les 17 a les 20 h. Les entrades per accedir-hi podran ser per mig dia o per dia complet.

Les dates d’obertura aniran del dijous 28 de desembre al dijous 4 de gener de 2018, estructurades en dos trams, un primer al 2017 amb els tallers circenses, i un segon al 2018 amb la suma del circ i dels tallers de jocs populars.