El director del setmanari El Vallenc, Francesc Fàbregas, ha estat citat a declarar a les dependències de la comandància de la Guàrdia Civil de Tarragona. A les 19.50h Fàbregas, acompanyat pel seu advocat, Jordi Pasqual, ha entrat a declarar després que durant el matí i la tarda, la Guàrdia Civil hagi entrat a fer un registre a les dependències del nostre setmanari.

Fàbregas s’ha acollit al dret a no declarar davant de la Guàrdia Civil, i uns 45 minuts més tard ha sortit de les dependències, on ha rebut el suport de centenars de persones que s’havien concentrat per donar suport al director i al dret a poder votar el pròxim dia 1 d’octubre. En declaracions, Fàbregas ha volgut recordar-se de tota aquella gent que durant tot el dia, tarda i nit ha mostrat el seu suport davant la seu del setmanari i les dependències de la comandància de la Guàrdia Civil de Tarragona.

El director del Setmanari El Vallenc està investigat per la Guàrdia Civil per presumpte col·laborador necessari en tres delictes en relació a l’1 d’octubre: prevaricació, malversació de fons públics i desobediència. Fàbregas, en declaracions a la seva sortida deia que “Avui ha estat un dels dies més difícils dels 29 anys que portem fent el nostre setmanari, un setmanari local i comarcal. Veure tanta gent que t’estima i està al teu costat donant-te suport va molt bé. Veus que no estàs sol, i això és el que importa.”