//El DARP rep 217 soŀlicituds per ajuda directa a l’avellana per la mala collita del 2018

El DARP rep 217 soŀlicituds per ajuda directa a l’avellana per la mala collita del 2018

Són ajudes directes per compensar les grans pèrdues de la collita del 2018 per raons meteorològiques

per | 2019-09-09 17:47:4109/09/2019 17:47 | 0 comentaris

Un total de 217 agricultors han sol·licitat al DARP una ajuda directa per compensar les pèrdues al sector de l’avellana. Aquest divendres a la nit va finalitzar el termini per presentar les sol·licituds d’ajuts destinats a les explotacions agràries d’avellaner afectades per la davallada de la renda durant el 2018. També es va tancar el termini per acollir-se a una línia de crèdits de l’Institut Català de Finances (ICF) amb 51 sol·licituds. Ajudes directes i crèdits són dues de les mesures acordades amb el sector de l’avellana fa uns mesos davant la situació que pateix. Està previst que el Departament destini 390.000 euros a ajuts extraordinaris directes i 97.000 a l’ajut de compensació de càrregues financeres.

Les ajudes directes sol·licitades, que corresponen a unes 2.000 hectàrees aproximades de conreu d’avellana, permetran pal·liar la situació econòmica dels titulars d’explotacions afectades per les condicions meteorològiques de l’any 2018, especialment les fortes ventades del mes de març i les pluges durant la recol·lecció.

Cal recordar que les persones beneficiàries han de complir les obligacions següents:
.- Mantenir la superfície del conreu d’avellaner i declarar-la a la DUN, com a mínim durant els cinc anys posteriors a la concessió de l’ajut.
.- Contractar l’assegurança per al conreu de l’avellana inclosa als diferents plans anuals d’assegurances agràries, dins el període de 5 anys a partir de la formalització del préstec o la resolució de la concessió de l’ajut. Aquesta contractació s’ha de mantenir fins a la finalització del termini de compromís.

Deixa un comentari